new build help - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-08-2006, 11:51 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 4
Angry new build help

I just put together a new pc and the monitor will not display anything. All of the components are on and working including all the fans. everything is plugged into the right spots and the monitor works when i plug it into my notebook.

the only thing i can think of which i highly doubt is that the dvi-d connection which came with my videocard is slightly different than the one that came with my monitor. the monitor cable fits into both dvi-d slots but the one that came with the video card does not fit into the monitor. Their pins are almost exactly the same.

heres my components if that will help
dfi ultra d mobo
amd 4400+ cpu
7800gt video card
74gig raptor hd
sony black dvd/cd
antec 550w psu
coolermaster centurion case
dell 20.1 lcd monitor
__________________

jdm44 is offline  
Old 03-07-2006, 08:32 PM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 15
Send a message via AIM to David.VH
Default

Do you get any bios audio code? Does it make any noise at all like hard drive activity? Did you test the Video card any ware else?
__________________

David.VH is offline  
Old 03-07-2006, 08:34 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 424
Default

Were is the RAM?
raiden_nrl is offline  
Old 03-07-2006, 09:28 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 15
Send a message via AIM to David.VH
Default

You are kidding right?
If not...
It is in relatively the same on every computer except laptops, usually to the left of the CPU (big heat sink thing) the ram goes in to slots that are about 5 1\4 inches long I measured SDR stick the length might very a little depending on the type, DDR, SDR, DIMM, extra. Most pc’s nowadays use DDR.

Its really easy to spot!
David.VH is offline  
Old 03-07-2006, 09:50 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,533
Default

your 7800gt have a 6pin pci-e power connector , i have a feeling theres no cable connected to it
jeremy is offline  
Old 03-07-2006, 10:24 PM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 424
Default

Quote:
You are kidding right?
If not...
It is in relatively the same on every computer except laptops, usually to the left of the CPU (big heat sink thing) the ram goes in to slots that are about 5 1\4 inches long I measured SDR stick the length might very a little depending on the type, DDR, SDR, DIMM, extra. Most pc’s nowadays use DDR.

Its really easy to spot!
Uh, I was talking about jdm44's list, he did not state what ram or even if he had any.
__________________

raiden_nrl is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.