New Build Display issue. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 07-31-2007, 06:05 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Jan 2005
Posts: 10
Default New Build Display issue.

Okay i have just finished building my new PC and I cannot seem to get a signal on the monitor. I have tried swapping graphics cards. Changing the slots which my RAM uses and also taken out all other cards, like my sound card and still nothing. The motherboard I'm using is the P5N-E SLI.

When i turn the machine on everything powers up. All the fans spin up all the lights come on, including the mobo LED. The hard disc spins up and there is power to the CD drive.

I was wondering if it could be an issue with the RAM? would that stop a signal an image from being displayed?

Or is it possible that there is a jumper on the motherboard in the wrong place?

I looked on google etc. and other people have said that it could be the processor or the mobo....(hoping so much its not lol)

Last thing is when I boot up i dont hear anything, no beeps to indicate anything is working or even wrong.

Please can someone help!

Thanks in advance,


indie is offline  
Old 07-31-2007, 06:08 PM   #2 (permalink)
G33K P0W3R!!!!
bmxfreakrider's Avatar
Join Date: Mar 2006
Location: HickTown, California (hesperia), and West Hollywood
Posts: 2,068
Default Re: New Build Display issue.

this indicates that the motherboard is not passing post. when you power the system on, do the lights on the keyboard blink?

also how many stick of ram do you have, does the motherboard have onboard video (if so, run that) is your bios jumper set on run, and not config/clear setting.
Listen to my music! and random/funny videos XD
Need a HDTV? Come find me at BestBuy #108 in Victorville XD
:D-----v Just pwnt my cpu, 900mhz OC v-----:D
bmxfreakrider is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Issue with BF2 on my E510 dykzeulb PC Gaming 8 10-21-2007 03:26 PM
First build -- overheating issue Lawlgebra Hardware Repairs and Troubleshooting 12 07-26-2007 10:51 PM
New Build Won't Display ANYTHING mvpo.geo Hardware Repairs and Troubleshooting 8 07-17-2007 01:19 AM
Triple monitors sans Xinerama? Greg Linux and Open Source 3 07-06-2007 12:55 PM
help with display issue Ezekiel Microsoft Windows and Software 1 04-16-2007 08:20 PM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:06 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.