new build but stopped because of problem! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-24-2008, 09:38 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2008
Location: STL, MO
Posts: 134
Send a message via AIM to nastsystems
Default new build but stopped because of problem!

so i put this computer with parts that i had for a friend and i got everything put together and then i tried to turn it on after i finished and when i turned it on i know it started because you could hear the fans turn on and the motherboard light was and the keyboard lights were on and working on but it would not let you open the disk drives and the monitor will not turn on.



i have tried to put in a different disk drive and that didnt work. i also tried useing a differnt monitor but that didnt work and i tried puttin a differten video card and that didnt work.....


does anyone know anything i can try to try and fix this problem?
__________________

nastsystems is offline  
Old 09-24-2008, 10:45 AM   #2 (permalink)
AKA , gt7sanremo
 
Evolv's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Harrisburg,PA
Posts: 1,240
Default Re: new build but stopped because of problem!

Make sure all the connections are secure and pushed in all the way in the back of the disc drive.
__________________

__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]

Random movie quote to make you seem hip and "with it":
"Please take the chairs away. I don't like them. The big one is staring at me and that short one is being very droll."
Evolv is offline  
Old 09-24-2008, 10:57 AM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2008
Location: STL, MO
Posts: 134
Send a message via AIM to nastsystems
Default Re: new build but stopped because of problem!

yes i did do that. i did that with the monitor wires too.
nastsystems is offline  
Old 09-24-2008, 12:01 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 40
Default Re: new build but stopped because of problem!

Do you have enough power being supplied to the system?
AngeloR is offline  
Old 09-24-2008, 12:10 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Naphtali14's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Chicago, USA
Posts: 140
Send a message via AIM to Naphtali14 Send a message via MSN to Naphtali14 Send a message via Yahoo to Naphtali14
Default Re: new build but stopped because of problem!

It sounds like your motherboard is grounded or something is wrong with your ram arrangement.

I would try starting it with only 1 stick of ram in the first slot.

Anything metal can ground the motherboard. The other day I fixed a computer that had a similair problem. The metal backing of the CPU fan was grounding the motherboard. Everything would spin up and light up but there wasn't any video and it wouldn't post.

What I did to see if the motherboard was grounded was start it outside of the case with no screws or anything. If you do this you need to be very careful ;-)


Good luck!
Naphtali14 is offline  
Old 09-24-2008, 01:23 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2008
Location: STL, MO
Posts: 134
Send a message via AIM to nastsystems
Default Re: new build but stopped because of problem!

so your sayin when i start it to take the MoBo out of the case?
nastsystems is offline  
Old 09-24-2008, 01:29 PM   #7 (permalink)
True Techie
 
Naphtali14's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Chicago, USA
Posts: 140
Send a message via AIM to Naphtali14 Send a message via MSN to Naphtali14 Send a message via Yahoo to Naphtali14
Default Re: new build but stopped because of problem!

no, first take the mobo out and hook everything up and then start it.

here is a like to some threads with the same problems that I might have gone more in depth on.

Monitor wont Display
No Video Signal

EDIT_accidently posted two urls for your thread lol here is what I meant to post

Built System Not Working At All
black screen



just look for my post
Naphtali14 is offline  
Old 09-24-2008, 01:40 PM   #8 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2008
Location: STL, MO
Posts: 134
Send a message via AIM to nastsystems
Default

ok well ill tey that and tell you what happens! thanks for the reply!

it didnt work i dont know what else it could be!
nastsystems is offline  
Old 09-24-2008, 05:33 PM   #9 (permalink)
True Techie
 
Naphtali14's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Chicago, USA
Posts: 140
Send a message via AIM to Naphtali14 Send a message via MSN to Naphtali14 Send a message via Yahoo to Naphtali14
Default Re: new build but stopped because of problem!

Could you edit your original post and post your specs? What kind of cpu fan are you using? And be more specific about what happens. Can you hear the hard drive spin up? Do the case fans turn on? Does the motherboard beep or light up?
Naphtali14 is offline  
Old 09-24-2008, 05:35 PM   #10 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2008
Location: STL, MO
Posts: 134
Send a message via AIM to nastsystems
Default Re: new build but stopped because of problem!

im not sure what the cpu is its a friends computer. all i know its a dual core.
__________________

nastsystems is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Recent Problem With My Build...Crash & Restart...Help! Irish Pilot Hardware Repairs and Troubleshooting 17 07-13-2008 10:32 PM
Problem with new build CD/DVD recognition Clint Eastwood New Systems | Building and Buying 2 07-10-2008 04:10 PM
ATI Radeon HD 2600 Pro problem; freezes computer/won't allow boot! Rawan AbuSalman Hardware Repairs and Troubleshooting 5 07-04-2008 09:44 AM
Problem with 3D graphics mordi05 Microsoft Windows and Software 6 12-10-2007 11:37 PM
problem with new build!!! FLAMINFIRE Hardware Repairs and Troubleshooting 2 12-01-2007 10:59 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:16 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.