New Build boots but no display. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-24-2008, 04:51 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Phantom118's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: USA
Posts: 724
Exclamation New Build boots but no display.

I recently bought some new parts for a new build.

OCZ3RPR1333C92GK 2GB DDR3 2X1GB DDR3-1333 CL 9-9-9-20 Dual Channel Memory Kit1

Radeon HD 4850 625MHZ 512MB 1.98GHZ GDDR3 PCI-E Dual DVI-I HDCP HDTV Out Video x2

Intel Core i7 920 Quad Core Processor LGA1366 2.66GHZ Bloomfield 8MB LGA1366

Gigabyte GA-EX58-DS4 ATX LGA1366 X58 DDR3 3PCI-E SATA2 RAID Sound GBLAN 3-WAY CrossFireX Motherboard

The problem is that when I turn on the power I do not get a display on the screen what so ever. It just says no signal, then goes in standby. No matter what slot I try or what screen I try, same thing. There is adiquate power, I tried it with one card then tried each card in each slot and nothing. no display. CPU fan is turning, graphic card fan is turning. just no display.

Anyone know what could be wrong? any ideas how to fix it?
__________________

__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]

http://www.cardomain.com/ride/3282468
Phantom118 is offline  
Old 12-24-2008, 08:05 PM   #2 (permalink)
Oldie but a goodie
 
oldskool's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Maine, USA
Posts: 1,762
Default Re: New Build boots but no display.

Kind of sounds like a loose connection with the video card. I'm not familiar with video card fans, would that still operate, if the card was loose, I don't know. Just thinking it could be something loose.
__________________

oldskool is offline  
Old 12-24-2008, 08:23 PM   #3 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: New Build boots but no display.

Quote:
Originally Posted by Phantom118 View Post
I recently bought some new parts for a new build.

OCZ3RPR1333C92GK 2GB DDR3 2X1GB DDR3-1333 CL 9-9-9-20 Dual Channel Memory Kit1

Radeon HD 4850 625MHZ 512MB 1.98GHZ GDDR3 PCI-E Dual DVI-I HDCP HDTV Out Video x2

Intel Core i7 920 Quad Core Processor LGA1366 2.66GHZ Bloomfield 8MB LGA1366

Gigabyte GA-EX58-DS4 ATX LGA1366 X58 DDR3 3PCI-E SATA2 RAID Sound GBLAN 3-WAY CrossFireX Motherboard

The problem is that when I turn on the power I do not get a display on the screen what so ever. It just says no signal, then goes in standby. No matter what slot I try or what screen I try, same thing. There is adiquate power, I tried it with one card then tried each card in each slot and nothing. no display. CPU fan is turning, graphic card fan is turning. just no display.

Anyone know what could be wrong? any ideas how to fix it?
Hey man!

Um try remounting the RAM, or try individual sticks... (if nothing still, either both are bad or the board is gone bad?)

Another thing that could be it is that the External Power connectors are not plugged in?
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 12-24-2008, 08:23 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Phantom118's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: USA
Posts: 724
Default Re: New Build boots but no display.

No, the cards are well fastened in there. Im thinking the ram might not be compatiable or the motherboard is DOA. I did a bench test to make sure It wasn't shorting out on a ground somewhere in the case but still nothing.

Anyone know if non-compatiable ram would cause this issue?
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]

http://www.cardomain.com/ride/3282468
Phantom118 is offline  
Old 12-24-2008, 08:27 PM   #5 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: New Build boots but no display.

Well Dual-Channel should work, regardless of Tri-channel being the standard for Core i7, if I remember correctly Tweaktown did a benchmark with it in both modes.

If its incompatible with that board in general, that could be an issue as well
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 12-24-2008, 08:28 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Phantom118's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: USA
Posts: 724
Default Re: New Build boots but no display.

Yeah, Dual-Channel does work with this board.. I even tried just one stick, nada.. back to the drawing board I guess.
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]

http://www.cardomain.com/ride/3282468
Phantom118 is offline  
Old 12-24-2008, 08:30 PM   #7 (permalink)
Wizard Techie
 
philbar71's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Suffolk, VA
Posts: 4,533
Send a message via AIM to philbar71
Default Re: New Build boots but no display.

have you tried both cards? what psu are you using?
__________________


The only thing ATi can render faster than nVidia is the BSOD

SLI ON INTEL P45: http://www.techist.com/pc/f76/sli-intel-chipset-219886/

<<< i like rep :D
philbar71 is offline  
Old 12-24-2008, 08:31 PM   #8 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: New Build boots but no display.

When you tried one stick, did you try both sticks individually? Do you have a pal living close to you that has DDR3 that works?
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 12-24-2008, 08:33 PM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
Phantom118's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: USA
Posts: 724
Default Re: New Build boots but no display.

Yeah, I tried both, still noting. Nope, lol, I live in a really small town... there is no ddr3 here. I'll have to order some.
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]

http://www.cardomain.com/ride/3282468
Phantom118 is offline  
Old 12-24-2008, 08:33 PM   #10 (permalink)
Wizard Techie
 
philbar71's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Suffolk, VA
Posts: 4,533
Send a message via AIM to philbar71
Default Re: New Build boots but no display.

try resetting the cmos.
__________________

__________________


The only thing ATi can render faster than nVidia is the BSOD

SLI ON INTEL P45: http://www.techist.com/pc/f76/sli-intel-chipset-219886/

<<< i like rep :D
philbar71 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
First Computer Build: Newb Need Advice djc122984 System Upgrades 15 12-31-2008 07:59 AM
Domain Controller and SQL server Build abadjay New Systems | Building and Buying 2 10-05-2007 08:39 AM
windows 2000 server display problem hiren Computer Networking and Internet Hardware 2 06-04-2007 01:31 AM
Widescreen Display (16:9) with Nvidia GeForce 7300le?? discoverydrafting Hardware Repairs and Troubleshooting 0 04-26-2007 04:43 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.