Network Device Restarts PC - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 02-20-2006, 12:18 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Oct 2005
Posts: 95
Default Network Device Restarts PC

- Friend uses wireless at home
- Friend comes to my house and tries to use internet (Cable) but it goes VERY VERY slow
- Friend reinstalls network device (Nvidia Nforce Networking Controller [Integrated]) with default drivers; problem still persists
- Friend finds the drivers for his Ethernet port at Nvidia website; installs; internet is now disabled
- Friend tries to uninstall network device, automatically restarts computer
- Tries to reinstall / update drivers, it automatically restarts the computer on the spot, no warning.

Now it said windows must be activated cause hardware has changed, and we still have no internet. Any ideas?

martianX10 is offline  
Old 03-22-2006, 01:19 PM   #2 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Oct 2005
Posts: 95

Fixed it last time, now its doing it again, but old solution doest work again. . .

martianX10 is offline  
Old 03-22-2006, 02:17 PM   #3 (permalink)
Super Techie
Join Date: Dec 2004
Posts: 487
Send a message via AIM to benzimm86

if you install the drivers and after the install it restarts the computer with out shuting it down, i have found that this is because you are installing the incorrect drivers. It happened to me two days ago when trying to install some old crappy digital camera. if you try one set of drivers and it doesnt work multiple times, look around for drivers else where.

what is the exact nic it has
is it a desktop, laptop
what motherboard does it have if its a desktop

possible driver:
amd athlon xp2100+
asus a7v333 mb
nvidia geforce4mx 420 64 mb
thermaltake volcano 12
1 gig ddr pc2100
thermaltake purepower 420w psu
audigy 2 platinum sound card
benzimm86 is offline  
Old 03-22-2006, 02:33 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Oct 2005
Posts: 95

Nope, it doesn't restart only when we try to reinstall drivers, but when we try to disable / uninstall the card too. So its hard to really do anything, although I'm glad to rather have it stuck ENABLED rather than DISABLED.

The NIC is integrated on the motherboard, which is a LANPARTY NF3, is Nvidia MCP Networking Controller. Kinda stuck

Edit: The weird thing is, it was working last night, we shut the computer down, turn it on this morning and no internet.
martianX10 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:28 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.