Need Urgent Help - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-30-2008, 12:29 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
WarrenX's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 197
Exclamation Need Urgent Help

First of all thank you guys for posting, i can't tell you how hectic my last 6 days have been.

Ok here is the problem, my Dads computer is having a consistent massive problem:

Ok so he decided to build his own computer and we got the following stuff
Asus M3A, 2 gigs Corsair XMS, AMD 5600+ X2, 7800GT (had for a while on my compt and it works fine), 550PSU, 1 Pioneer DVD drive (Sata2), Seagate Sata2 500gb HDD, and 1 ide drive at master.

So here is the problem, after we install windows everything works fine for about 2 boots, then it happens....The screen freezes, whereby we reset only to find that windows keeps freezing and resetting on OS boot (with the little bar) and we can't even get into safe mode!

I've built comps so i suggested getting 2 identical DVD drives and returning the mobo, cpu, and hdd.

So we did that, we got a new X2 5600+, a new Seagate 500GB sata2, a new M2N32-SLI Deluxe, and a second pioneer sata2. Ok now heres the kicker, we also got windows vista 32bit...

SAME PROBLEM!!!!!!

It works the first 1-2 boots and then freezes, after that windows fails to load every time, safe mode wont load, and disk-boot errors.

I mean ive done everything in my power to solve this, ive flashed bios (without any probs), ive reset bios, ive disabled HDD SMART, ive OS, i cant think of what else to do.

Using deduction ive narrowed it down to the 2 things remaining unchanged:
the 7800GT, and the 550PSU.

I have no idea what is going on and my dad REALLY needs to get his comp up, please someone out there help! Any suggestions or anything would be really appreciated.

*TYVM SO MUCH

-Warren
__________________

__________________
R.I.P. Danny L. Trotter
14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
WarrenX is offline  
Old 01-30-2008, 12:58 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
AMDSCOrPiO's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 613
Default Re: Need Urgent Help

ram maybe
__________________

__________________
AMDSCOrPiO is offline  
Old 01-30-2008, 06:13 PM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2005
Location: Delaware
Posts: 3,475
Default Re: Need Urgent Help

Try clearing the CMOS and check your PSU rails, CPU, and GPU temperatures. Which PSU do you have? How many amps on the 12v?
turtile is offline  
Old 01-30-2008, 06:16 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Typhoon's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: London
Posts: 74
Send a message via MSN to Typhoon
Default Re: Need Urgent Help

I'd say RAM more then anything.
__________________
Www.iTyphoon.org
Typhoon is offline  
Old 01-30-2008, 06:32 PM   #5 (permalink)
Lord Techie
 
S0ULphIRE's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Australia
Posts: 8,657
Send a message via MSN to S0ULphIRE
Default Re: Need Urgent Help

heres some good news tho, if you have two or more sticks of ram, its possible that one of those sticks just might not be seated correctly. thats what turned out to be my problem when that happend to me.
__________________
"As a result of all this hardship, dirt, thirst, and wombats, you would expect Australians to be a sour lot. Instead, they are genial, jolly, cheerful, and always willing to share a kind word with a stranger, unless they are an American." -- Douglas Adams
S0ULphIRE is offline  
Old 01-31-2008, 12:29 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
WarrenX's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 197
Default Re: Need Urgent Help

OK TYVM GUYS GOT THE PROB SOLVED, TURNS OUT IT WAS THIS BUG IN VISTA, just in case anyone has this prob when installing or booting vista take out your 4g, put 2 gigs in any slots but the ones their in currently, then that should get you going. Once you install immediatley get this patch:

Download details: Update for Windows Vista for x64-based Systems (KB929777)
__________________
R.I.P. Danny L. Trotter
14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
WarrenX is offline  
Old 01-31-2008, 02:27 PM   #7 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2008
Location: Alberta, Canada
Posts: 62
Send a message via MSN to countrydude
Default Re: Need Urgent Help

Glad its working for you. I'm just curious why it worked cause you got the 64bit patch for your 32bit os.....
__________________
My Personal Site CraigSite.ca
My current specs
-Power Color HD 4850 512MB
-MSI K8N platinum SLI Mobo
-2x1GB Generic DDR RAM
-250GB OS, 1TB Raid-Z, 1TB Backup
-Athlon 64 X2 4200+ Socket 939 oc'ed to 2.8Ghz
countrydude is offline  
Old 02-07-2008, 01:17 PM   #8 (permalink)
True Techie
 
WarrenX's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 197
Default Re: Need Urgent Help

Quote:
Originally Posted by countrydude View Post
Glad its working for you. I'm just curious why it worked cause you got the 64bit patch for your 32bit os.....
TYVM!
__________________

__________________
R.I.P. Danny L. Trotter
14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
WarrenX is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Big Big Urgent Urgent Urgent Help Needed...plssssss krazyq Hardware Repairs and Troubleshooting 25 12-28-2007 11:49 AM
hijackthis log URGENT! jcortes HijackThis Logs (finished) 2 09-20-2007 08:35 AM
Help! Urgent... Fly4High Computer Networking and Internet Hardware 2 07-03-2007 11:57 PM
Urgent!!! Copy video over itunes benzimm86 Computer Audio and Multimedia 1 05-04-2007 09:14 PM
c: question .. kinda urgent! shields Microsoft Windows and Software 16 04-09-2007 09:28 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.