Need some serious help! I don't know what happened! - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-20-2005, 01:53 AM   #21 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 23
Default

Suit yourself *****. Anybody who touches you would be ****ed up in the head in the first place...
__________________

malakius is offline  
Old 11-20-2005, 02:03 AM   #22 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 181
Send a message via AIM to andy345
Default

Did you try repairing your windows instalation with your windows cd.
Or does dell have recovery cds.
If nothing is working try reinstalling windows.
Do you have any back ups of your hardrive that you could install.
Could you tell some specs on your computer and what type of dell it is.
__________________

andy345 is offline  
Old 11-20-2005, 02:08 AM   #23 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 23
Default

Sure, Dell Inspiron 8600
Pentium M 1.6 Gig
512 MB RAM
60 Gigabyte HDD

Dell has a Recovery Cd, which is burnt once (did it two hours ago). It is only for Windows XP. However, it doesn't say anything about fixing audio drivers.
malakius is offline  
Old 11-20-2005, 02:11 AM   #24 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 23
Default

You see, I just ran the Driver Reset tool and I got no errors detected. I just also ran the set-up screen and went throught the diagnostic tool again for sound. Everything passed up the test.

However, everytime I try to play a song from windows media player it says Windows Media Player cannot play the file because there is a problem with your sound device. There might not be a sound device installed on your computer, it might be in use by another program, or it might not be functioning properly.

This is nuts!

One of the weirdest errors indeed.

So in other words, my computer recognizes the audio hardware, but somehow the drivers (even though they are certified and have no problem), don't seem to work at all.
malakius is offline  
Old 11-20-2005, 02:19 AM   #25 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 181
Send a message via AIM to andy345
Default

Have you tried any other sound players?

Do programs that play sounds still play them or is their no audio on your computer at all?
andy345 is offline  
Old 11-20-2005, 02:55 AM   #26 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

ok for **** sake i think we need a mod in here. calm down everyone. malakius contrary to what you think not everyone on this forum is a dumb *******. but acting like an ******* tends to make other people do so as well, someone here may have said the first insult but they were right you were acting like an *******. help us to help you, so get over it. and my guess is you have something messing with you on the windows side of things. if uninstalling and re-installing drivers doesn't work that suggests either windows is corrupted or has a virus. that or your sound adapter is actually screwed and by pure coincidence stopped working following chkdisk. that makes me think, why was the comp running chkdisk, was it scheduled or had the computer crashed?
Nitestick is offline  
Old 11-20-2005, 05:43 AM   #27 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,307
Default

Thread closed... for obvious reasons.
__________________

__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:25 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.