Need some serious help! I don't know what happened! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-18-2005, 11:10 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 23
Unhappy Need some serious help! I don't know what happened!

I just came back from work, fired up my laptop and a blue screen came up with the Windows XP logo on the upper right side corner. It said something about volume of the disc being dirty and checking it. It did three steps. Then, the computer booted normally, but now I can't access the sound, can't hear anything at all. There is an icon, MD Simple Burner, and everytime I press the right mouse button, I hear a beep.

In short, I can't hear anything!

Btw, my sound is SigmaTel-C. I've checked the drivers and everything is alright, but no sound?
__________________

malakius is offline  
Old 11-19-2005, 12:10 AM   #2 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default

Can you run a repair using you windows disc? do you even have a OS disc?
__________________

Ste is offline  
Old 11-19-2005, 12:34 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 23
Default

I checked everything on the Bios and made a diagnostics test and everything is fine. There is some ****ing thing messing with my sound.
malakius is offline  
Old 11-19-2005, 12:36 AM   #4 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default

I can't really help you if you don't answer my questions.....

Find the the specifications of your onboard sound and see if you can install the drivers off the Manufactures website. Use GOOGLE!
Ste is offline  
Old 11-19-2005, 06:28 AM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 359
Default

do a system restore.. if that doesn't work download new drivers.
__________________
Sig removed due to size. Please read the rules before adding your compliant sig. SigSanta
kiyotaka is offline  
Old 11-19-2005, 10:46 AM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 23
Default

I am not doing a system restore at all. I am looking for fixing the problem. So far, I have run diagnostics tests, update the driver, both from the control panel and from their website but nothing happens. As I said, my audio is Sigmatel-C.

It happened while Windows XP was doing a hardrive cleanup (volume of the cd was dirty), so I suppose they deleted something or some other program is using my audio drivers.

I can't access the volume controls, and I have found out some other stuff along my audio video and game controllers. Something about Legacy Audio, which I don't know where it came from, since I only had Sigmatel.
malakius is offline  
Old 11-19-2005, 02:57 PM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 109
Default

well, if worse comes to worse you might have to back up and format.
Murdoc is offline  
Old 11-19-2005, 10:38 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 23
Default

Hey! Thanks for nothing.
malakius is offline  
Old 11-19-2005, 10:49 PM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 181
Send a message via AIM to andy345
Default

Hey your an *******. They are being nice and trying to help you. You dont even kno what you are talking about. The blue screen was most likely doing a chkdsk. Maybe your drives had a corrupt file and your sound drivers got deleted or messed up. Try going into the device manager and uninstalling the sound drivers then installing them again.
Also check if your volume is on and that its on in the Volume Control.
andy345 is offline  
Old 11-19-2005, 11:21 PM   #10 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 378
Send a message via AIM to Anphrax
Default

Yeah man, your a ****... How about you calm down and listen to some of these people. THERE SMARTER THAN YOU WILL EVER BE!!! *reports post*
__________________

__________________
Sig privileges back.

I love you sig santa :D
Anphrax is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.