Need help, tryin to find out why computer won't boot. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-14-2006, 07:25 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 4
Default Need help, tryin to find out why computer won't boot.

Hey whats up? Well I am building my first computer. Here are teh stats:

1. ASUS M2N32-SLI Deluxe Wireless Edition Socket AM2 NVIDIA nForce 590 SLI MCP ATX AMD Motherboard

2. XFX PVT71GUQL3 GeForce 7900GT 256MB 256-bit GDDR3 PCI Express x16 Video Card

3. Western Digital Caviar RE WD1600YS 160GB 7200 RPM 16MB Cache SATA 3.0Gb/s

4. AMD Athlon 64 X2 4200+(65W) Windsor 2.2GHz 2 x 512KB L2 Cache Socket AM2

5. Thermaltake ToughPower 750w Power Supply


Ok here is the problem... I built everything up and all the power plugs are in on the motherboard. When I go to power up it will come on for 5 seconds and then shut off? After doing some troubleshooting, I found out that when I pull out the 4 plug power cord for south bride (right next to the PCI slots) the computer powers on and stays on..but no video display!???? Now I tried several PSU's and the same with all..I have run out of ideas..Please if anyone can help I need this computer for school..Thanks!
teamburton is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.