Need help with a Seagate 1.5 TB Free agent External HD - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-12-2009, 09:28 PM   #11 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 326
Send a message via AIM to dipique
Default Re: Need help with a Seagate 1.5 TB Free agent External HD

From your fuzzy screen shot it looks like assigning a drive letter will do it.

Dan

edit: But they're right, to access it in OSX you'll have to reformat as FAT32. You might want to use GNU Parted to edit the partitions and make a partition of both.

GNU Parted
__________________

dipique is offline  
Old 06-12-2009, 09:30 PM   #12 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,515
Default Re: Need help with a Seagate 1.5 TB Free agent External HD

Quote:
Originally Posted by dipique View Post
You may have to assign a drive letter to it. To do that right click it and select drive letter (or something like that.. in Windows 7 it's "Change Drive Letter and Paths").

Dan
That's what I was thinking as well, but I wanted to see a screenshot just to be sure .

Quote:
Originally Posted by dipique View Post
From your fuzzy screen shot it looks like assigning a drive letter will do it.

Dan

edit: But they're right, to access it in OSX you'll have to reformat as NTFS. You might want to use GNU Parted to edit the partitions and make a partition of both.

GNU Parted
You mean Fat32?
__________________

__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline  
Old 06-12-2009, 09:33 PM   #13 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 326
Send a message via AIM to dipique
Default Re: Need help with a Seagate 1.5 TB Free agent External HD

Quote:
Originally Posted by carnageX View Post
That's what I was thinking as well, but I wanted to see a screenshot just to be sure .



You mean Fat32?
I had to take the leap--after all, I have a lot more credibility to gain than you, Mr. Moderator. :-)

Ahem.. yeah. Fat32. :-p

Dan
dipique is offline  
Old 06-12-2009, 09:34 PM   #14 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,515
Default Re: Need help with a Seagate 1.5 TB Free agent External HD

Need to keep workin on that credibility then .
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline  
Old 06-12-2009, 09:36 PM   #15 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 6
Default Re: Need help with a Seagate 1.5 TB Free agent External HD

Quote:
Originally Posted by dipique View Post
You may have to assign a drive letter to it. To do that right click it and select drive letter (or something like that.. in Windows 7 it's "Change Drive Letter and Paths").

Dan
the option "Change Drive Letter and Paths..." is whited out, as well as everything except Delete Partition and Help. What shall I do now?
echo13791 is offline  
Old 06-12-2009, 09:42 PM   #16 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 326
Send a message via AIM to dipique
Default Re: Need help with a Seagate 1.5 TB Free agent External HD

Quote:
Originally Posted by echo13791 View Post
the option "Change Drive Letter and Paths..." is whited out, as well as everything except Delete Partition and Help. What shall I do now?
Well I hate to be glib but.. Delete Partition. Then make a new one. I believe Fat32 was suggested.

Dan
dipique is offline  
Old 06-12-2009, 09:43 PM   #17 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,515
Default Re: Need help with a Seagate 1.5 TB Free agent External HD

Just note if there is any data on that partition, then it will be erased, and you'll need a recovery program to get it back.

But yes, like dipique suggested, Delete Partition then create a new one as Fat32.
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline  
Old 06-12-2009, 10:02 PM   #18 (permalink)
Lord Techie
 
hikaricloud's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: USA
Posts: 6,220
Default Re: Need help with a Seagate 1.5 TB Free agent External HD

I doubt there's any data on it since he used the erase option in OSX.
__________________
R.I.P. Ronald C. "Bucky" Buck
3/13/1949 - 11/30/2010
Poizen22 - in all honesty id prefetr my pics get passed around then send perform some homo erotic sexual deed.
thirdshiftdj - what on earth are you trying to say???
I do not accept support questions via EMail, PM or IM.
If I helped you out, or what I just said rocked you like a hurricane, hit the little thingie over there.
<-------------------------------
hikaricloud is offline  
Old 06-12-2009, 10:06 PM   #19 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 6
Default Re: Need help with a Seagate 1.5 TB Free agent External HD

Quote:
Originally Posted by carnageX View Post
Just note if there is any data on that partition, then it will be erased, and you'll need a recovery program to get it back.

But yes, like dipique suggested, Delete Partition then create a new one as Fat32.
it won't let me create a partition in Fat32. The only option is NTFS
echo13791 is offline  
Old 06-12-2009, 10:28 PM   #20 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,515
Default Re: Need help with a Seagate 1.5 TB Free agent External HD

May need to use a GParted LiveCD then and format it to Fat32.
__________________

__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
List of Free & Open Source Software Downloads þÄ®âÐÖx Microsoft Windows and Software 552 08-10-2009 02:24 PM
Fonts Snake91839 Internet Software and Browsers 5 05-30-2007 06:19 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.