need help. no clue what is going on. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-02-2006, 10:03 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 164
Default need help. no clue what is going on.

all of this started a couple days ago. until last week, day of defeat source was running fine. but it started shutting off randomly. today, i downloaded red orcestra because its the free trial weekend. i started playing until it crashed to the desktop. i get a window saying.

Build RedOrchestra_Build_[2005-11-27_10.48]

OS: Windows XP 5.1 (Build: 2600)
CPU: AuthenticAMD Unknown processor @ 2211 MHz with 1023MB RAM
Video: NVIDIA GeForce FX 5500 (9131)

IDirect3DVertexBuffer9::Lock failed(D3DERR_NOTAVAILABLE).

History: FD3D9VertexStream::Cache <- FD3D9RenderInterface::SetVertexStreams <- USkeletalMeshInstance::Render <- FDynamicActor::Render <- RenderLevel <- RO-LyesKrovy.myLevel <- FLevelSceneNode::Render <- FPlayerSceneNode::Render <- UGameEngine:raw <- UWindowsViewport::Repaint <- UWindowsClient::Tick <- ClientTick <- UGameEngine::Tick <- Level LyesKrovy: The “Bloody Forest”, Pskov, 28th July 1944 <- UpdateWorld <- MainLoop <- FMallocWindows::Free <- FMallocWindows::Realloc <- 4C576C61 0 FArray <- FArray::Realloc <- 0*2 <- FMallocWindows::Free

i have no clue what this means. please help. thanks in advance.
__________________

goblue14 is offline  
Old 08-02-2006, 11:08 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Jorsoft's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Oakdale, MN
Posts: 4,581
Default

Definitely video related, seems like it's software to me. Reinstall Dirext X 9.0C and upgrade to the newest Nvidia drivers and see how that helps.
__________________

__________________
Jorsoft is offline  
Old 08-02-2006, 11:42 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 164
Default

k, these are the newest drivers because i just build the computer 3 weeks ago. ill reinstall them and see what happens.
__________________
AMD 3500+
1GB PC3200
ASUS Motherboard
WD 80GB
7900GT 256
goblue14 is offline  
Old 08-03-2006, 05:19 AM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Jorsoft's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Oakdale, MN
Posts: 4,581
Default

Since it just started a couple of days ago you could just do a system restore to before the problem began (if you want to take the easy way out). This generally eliminates any software problems.
__________________
Jorsoft is offline  
Old 08-03-2006, 09:55 AM   #5 (permalink)
Sui
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: Socal
Posts: 665
Default

eVga Geforce 7900GT KO ......

http://www.newegg.com/Product/CustRa...agesize=&Page=

Try declocking your video card a bit and go buy an aftermarket vga cooler
Sui is offline  
Old 08-04-2006, 11:36 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 164
Default

just reinstalled the drivers and everything is fine. thanks for the help.
__________________
AMD 3500+
1GB PC3200
ASUS Motherboard
WD 80GB
7900GT 256
goblue14 is offline  
Old 08-05-2006, 06:52 AM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 351
Default

overclocking seems like the last thing he should do, and whats the point on spending money on a problem thats driver related
__________________

__________________
E6300 Core 2 Duo
GA-965P-DS3
2 Gbs OCZ PLatinum 800Mhz
250 Gb Western Digital
OCZ Modsteam 450W
7900GT Gainward
Flux Capacitor....SWEEEET
OatesyX is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.