Need Help With my SLI - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 03-16-2008, 10:57 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Mar 2008
Posts: 2
Default Need Help With my SLI

I custom built my computer a couple months ago. I got a NFORCE 680i LT SLI mobo with Windows XP OS. I bought two NVIDIA GeForce 8600 GT 256 graphics cards. I set up the SLI in the computer and downloaded the newer drivers.

The problem is that I feel like I'm not getting the effect of both of my graphics cards. I don't know how to check to see if the SLI is working correctly, but when I ran my 3DMark06 System Info it only shows one of my Graphics Cards.

This is what the System Info says:

Display Device 1/1
NVIDIA GeForce 8600 GT Driver

Description NVIDIA GeForce 8600 GT
Manufacturer NVIDIA
Total Local Video Memory 256 MB
Total Local Texture Memory 529 MB
AGP Aperture Size 0 B
Driver File nv4_disp.dll
Driver Version
Driver Date 12-5-2007
Driver WHQL Certified true
Max Texture Width 8192 px
Max Texture Height 8192 px
Max User Clipping Planes 8
Max Active Hardware Lights 8
Max Texture Blending Stages 8
Fixed Function Textures In Single Pass 8
Vertex Shader Version 3.0
Pixel Shader Version 3.0
Max Vertex Blend Matrices 0
Max Texture Coordinates 8
VGA Memory Clock 0.0 Hz
VGA Core Clock 0.0 Hz
Max VGA Memory Clock 0.0 Hz
Max VGA Core Clock 0.0 Hz
Name NVIDIA GeForce 8600 GT
Vendor ID 0x10de
Device ID 0x0402
SubSystem ID 0xc7503842
Revision ID 0x00a1


Type PCI Express
Revision 1.0
Enabled true
Rate 16
Sideband Addressing Not Supported
Fast Write Not Supported

Can anyone tell me how to check if my SLI is actually working and/or how to fix it if it isn't.

Thanks in Advance,

SabakuNoTaira is offline  
Old 03-18-2008, 09:24 AM   #2 (permalink)

Baez's Avatar
Join Date: Sep 2005
Location: Toronto, Canada
Posts: 6,985
Default Re: Need Help With my SLI

Have you checked with RivaTuner, ATITool or PCWizard yet? Use one of those tools and see if both show up. You can also run the dxdiag command in Windows Run.

Baez is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
All New NVIDIA Chipsets to Feature IGP and Hybrid SLI maroon1 New Technology and Products 6 05-06-2008 03:19 PM
SLI + Dual Monitors WORKS.... Black Falcon 921 Monitors, Printers and Peripherals 4 03-22-2008 09:34 AM
New Triple SLI Machine Rhym3z New Systems | Building and Buying 8 01-29-2008 01:32 PM
NVIDIA Launching 3 way SLI Osiris Monitors, Printers and Peripherals 0 12-12-2007 08:55 PM
Intel X38 Supports SLI ? maroon1 New Systems | Building and Buying 3 09-19-2007 02:37 PM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:26 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.