need help installing USB 2.0 is invalid - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 11-23-2006, 12:24 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Nov 2006
Posts: 2
Default need help installing USB 2.0 is invalid

I am trying to install a USB 2.0 PCI card. The model is Koutech PU 520.

Here is a pic of what's going on. The two VIA Rev5 USB devices are for the original USB ports, the others popped up when I added the new card.

The problem is I can't install the drivers for the two exclamation points. The reason it shows the points is because no drivers are installed.

First I tried installing them off the manufacturers cd which did absolutely nothing. I'm not sure if they even installed because I got no confirmation. Once the install bar got to the end, the installed closed itself.

Then I went through Device Manager to do the windows driver thing. It would go through the install process but towards the end an error would pop up saying that the data is invalid .

I tried taking the card out and reinstalling everything, doing a system restore, searching google, checking for windows update, checking the manufacturer's site for new drivers (were none) and nothing has helped.

I bought it from newegg and in the reviews everyone said they didn't have to install the driver's off the cd because windows took care of everything itself, so I think the problem lies within my computer, and not with the hardware.

Can anyone help me?

JonMR2 is offline  
Old 11-23-2006, 04:26 PM   #2 (permalink)
Imperial Space Womble
Harper's Avatar
Join Date: Jan 2004
Location: Australia
Posts: 6,903

Are you running Windows Xp Service Pack 2?
Have you installed Windows Xp Service Pack 2?


Main Rig - AMD FX-8350x8 4.0Ghz CPU, 4x 8Gb (32Gb) DDR3 Ram, Gigabyte GA-970A-D3, GeForce GT 970 4Gb, 1x 256Gb SSD\8Tb (3+2+2+1) SATA HDD, DVDRW, SB X-Fi, Win 10 (64-bit)
Asus N61JV-JX231V - Intel Core i5 3437u (1.9 - 2.4 GHz), 12GB, 640GB, 16" Display, nVidia 325M 1Gb, DVD-RW, Win 10 (64-bit)
Mobile Phone : Samsung Galaxy 5 Note SM-N920IConsole : Play Station 4
Harper is offline  
Old 11-23-2006, 05:26 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Nov 2006
Posts: 2

Sorry I forgot to mention that. XP Pro with SP2 and all available updates.

And now that I think of it. The instructions said SP1 is needed for install because of the drivers that come with it. I started using this computer about a month ago when my sister gave it to me. I reformatted and reinstalled windows. Then when I was installing the updates, it only gave me the option to install SP2. Coud that be the problem or do the two service packs have the same drivers that I need?
JonMR2 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:06 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.