Nascar Racing 2003 + SLI GTX 560TI - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-14-2013, 06:31 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
PtownBubba's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Illinois
Posts: 3
Default Nascar Racing 2003 + SLI GTX 560TI

Greetings;
Some Specs.
Win 7 Ultimate 64bit SP 1
AMD 8350 8 core 4 GHZ
16G DDR 3 Ram

I have a couple 'head scratchers' going on.
I have two GTX560 TI cards installed SLI, from there I have a DVI to DVI cable to a 23IN ASUS monitor,, and also a DVI to HDMI cable connected to a 48in Samsung LCD TV. Both cables connected to the top card.
All will work fine most of the time, but there is a momentary video loss to the Samsung TV, it just lasts a second then comes back and will work fine for some time. I use the 48" Samsung for gaming, so a second of video loss is tense,,,,,,,,,,,, nothing needs to be done to restore signal, it will return on it's own. Heat is not an issue,,, CPU / GPU monitor never gets above 40C,,, using a 900W PS,,, should be enough,,, even with 3 HD-s and 3 CD/DVD-s,,,,,,,,,,,,,,, I would think,,,, unless it is getting sick ,,,,,,,,,,,,,,,,, ?? I am wondering about PS, as I also get a pop up message about a USB device that says it can perform faster if connected to USB2,, the device still works ok, after this momentary hiccup no need to reboot or anything,,,,,,,,, that is also a random once in a while thing,,,, does it on two different USB locations,,,, motherboard and PCI/USB card.

When all is running fine,, on some of the 'new' mods/tracks,, Frame rates fall to mid 30-s,,,,,,,,,,,,,,, if I understand all correctly, that should be sufficient for decent game play,,,, it just seems odd that other guys claim very high frame rates at some of the same tracks,,,,,,,,, I realize this is a 11+ year old application,,, so on one hand, one would think a new generation pc,, would send all settings sky high,,,,,,,,,,, or is this more like,, if the pc is water and the game is a pipe,,, it is trying to force a lot of water through a lil' tiny pipe,,, only so much can be delivered,,,,
__________________

PtownBubba is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2013, 02:56 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
steve10765's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: USA
Posts: 635
Default Re: Nascar Racing 2003 + SLI GTX 560TI

try updating your graphics drivers, and when you do, hit "perform clean installation". That might fix the problem. There is not much else I can think of, but don't worry we have other people that will help you.

The game, or those tracks are probably not optimized for the new hardware, or Nvidia has not optimized there new hardware with the old game so thats most likely the reason for the low frames. Maybe those guys are using AMD cards and the game was more optimized for them when in came out.
__________________

__________________
Intel i5 4640 - XFX R9 280
Corsair Vengeance 8GB - Samsung 850 EVO 250GB Seasonic 620W PSU
steve10765 is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2013, 03:01 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
steve10765's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: USA
Posts: 635
Default Re: Nascar Racing 2003 + SLI GTX 560TI

Take a look at this thread, this has helped some people Graphics going nuts
__________________
Intel i5 4640 - XFX R9 280
Corsair Vengeance 8GB - Samsung 850 EVO 250GB Seasonic 620W PSU
steve10765 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.