MyBook Pro 500GB firewire problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-27-2007, 08:34 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 15
Default MyBook Pro 500GB firewire problem

I'm having difficulties with my MyBook Pro 500GB...

PC1 [retail]
PC2 [built] got this installed Newegg.com - Koutech 3+1 Port FireWire/1394b & 1394a PCI Host Controller Model 1314 - Retail

it worked fine on PC1, but on PC2 doesn't want to read and install proper drivers/button manager using Firewire A or B, but it's fine when using USB on mobo, but i really want to try out how fast this FireWire B is! i've used my install disc, no luck. used downloads from WD website, no luck. any advice?

did i need to hook up the 4-pin? the manual didn't say anything about hooking it up, so i didn't... Newegg.com - Buy Computer Parts, PC Components, Laptop Computers, Digital Cameras and more!
__________________

sehana is offline  
Old 07-27-2007, 10:42 AM   #2 (permalink)
TF's First Dry Ice User!
 
Peter.Cort's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Boston, MA
Posts: 5,018
Default Re: MyBook Pro 500GB firewire problem

yea, plug the 4-pin in and see if that works. It should do the trick.
__________________

__________________
A notice to EVERYONE who has posted here with a computer problem, I highly encourage you to keep current with the forums, even if it's browsing for 10-15 minutes during lunch, or before you go to bed at night. There are many things that you can learn and apply to future issues. My goal is to help people get to a point where they can use their own knowledge to help themselves, and others.

Also please use the search button. You've got a 50/50 chance that someone's asked your question and we've answered it.
Peter.Cort is offline  
Old 07-27-2007, 11:22 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 15
Default Re: MyBook Pro 500GB firewire problem

ok so i plugged it in, but still doesn't want to install properly... any other thoughts?
sehana is offline  
Old 07-27-2007, 11:24 AM   #4 (permalink)
TF's First Dry Ice User!
 
Peter.Cort's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Boston, MA
Posts: 5,018
Default Re: MyBook Pro 500GB firewire problem

did you try the firewire B port thing in the other computer? Like take it out put it in the other pc and see if it works there.
__________________
A notice to EVERYONE who has posted here with a computer problem, I highly encourage you to keep current with the forums, even if it's browsing for 10-15 minutes during lunch, or before you go to bed at night. There are many things that you can learn and apply to future issues. My goal is to help people get to a point where they can use their own knowledge to help themselves, and others.

Also please use the search button. You've got a 50/50 chance that someone's asked your question and we've answered it.
Peter.Cort is offline  
Old 07-27-2007, 11:48 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 15
Default Re: MyBook Pro 500GB firewire problem

actually PC1 doesn't have FW-b but it has FW-a, but then on PC2 FW-a didn't work either on the PCI card or the MoBo. but my other FW-a hard drive works on both FW-a ports on PC2...

[ha ha did u understand that?]
sehana is offline  
Old 07-27-2007, 12:01 PM   #6 (permalink)
TF's First Dry Ice User!
 
Peter.Cort's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Boston, MA
Posts: 5,018
Default Re: MyBook Pro 500GB firewire problem

ok, so the drive works on fw-a on pc1 and it doesn't work on pc2. but your other fw-a drive works on pc2's fw-a.

try the cable that worked from drive a and use it on drive b (the new one.)
__________________
A notice to EVERYONE who has posted here with a computer problem, I highly encourage you to keep current with the forums, even if it's browsing for 10-15 minutes during lunch, or before you go to bed at night. There are many things that you can learn and apply to future issues. My goal is to help people get to a point where they can use their own knowledge to help themselves, and others.

Also please use the search button. You've got a 50/50 chance that someone's asked your question and we've answered it.
Peter.Cort is offline  
Old 07-28-2007, 01:51 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 15
Default Re: MyBook Pro 500GB firewire problem

ok tried what u have suggested and it still won't work.

here is the window that shows up no matter how i attempt to install it.

ImageShack - Hosting :: wdinstallproblem001bo1.jpg
__________________

sehana is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Serious computer problem. HeeRoMaKi Hardware Repairs and Troubleshooting 71 07-28-2007 11:42 PM
Media Library (I Presume) Problem. Nadegas Microsoft Windows and Software 4 06-08-2007 08:27 AM
Computer problem ankit3000 Hardware Repairs and Troubleshooting 6 06-06-2007 04:42 PM
Dhcp leasing problem Kloppstock Computer Networking and Internet Hardware 12 05-13-2007 07:13 PM
Chronic Rebooting Problem AND_YOU_ARE Hardware Repairs and Troubleshooting 1 04-24-2007 06:04 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.