My video card will not play videos PLEASE HELP! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 11-21-2005, 04:16 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Oct 2005
Posts: 79
Default My video card will not play videos PLEASE HELP!

I have a XFX GEforce 5200 and a XFX Geforce 6600GT

my 6600GT when I try to play videos the computer freezes up

I switch out the video card to my old 5200 then the video works perfectly fine.

The Geforce 6600GT, does play games fine but it cant play videos.

I installed the new drivers already but still no good


Comptech is offline  
Old 11-21-2005, 05:46 AM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
Apokalipse's Avatar
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,556

what media player do you use?
you can also try downloading some new codecs. I have the Ace Mega codec pack (big download, I think about 120MB) which has just about every codec under the sun
there's also the Nimo codec packs, which are a lot smaller but have most codecs you'll need.

Apokalipse is offline  
Old 11-21-2005, 01:35 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Oct 2005
Posts: 79

I dont think its the codec problem, my old video card plays everything fine but not my new one.

I guess it doesnt hurt to try, where can I go to found the ACE or NIMO codecs?
Comptech is offline  
Old 11-21-2005, 01:42 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
RockyZ's Avatar
Join Date: Oct 2005
Posts: 896
Send a message via AIM to RockyZ

I'm assuming google.

G. Skill 4GB(2x2GB) DDR800
eVGA 8800GTS 320MB
super pi: 1m=20s
RockyZ is offline  
Old 11-21-2005, 04:26 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Nov 2005
Posts: 33

If you're on a codec quest just try out " Video lan player". It will eat up and spit out the video for anything worth playing
kurt2439 is offline  
Old 11-21-2005, 04:57 PM   #6 (permalink)
Super Techie
Join Date: Oct 2005
Posts: 359

use drivercleaner to remove nvidia display drivers, Install the card then install the drivers.. i think it's possibly old referances causing issues.
Sig removed due to size. Please read the rules before adding your compliant sig. SigSanta
kiyotaka is offline  
Old 12-04-2005, 03:49 AM   #7 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Oct 2005
Posts: 79

I already fix the problem! But thanks for the help anyways!
Comptech is offline  
Old 12-04-2005, 04:12 AM   #8 (permalink)
Lord Techie
Nitestick's Avatar
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473

the problem was caused by?

Visit my website -
"Guitar is cool. If you donít think the guitar is cool, then youíre stupid. And I will fight you! " - Brendon Small
I'm sorry but I do not accept support requests via IM, email, or personal messages
You can contact me for Forum related issues via PM only.

Nitestick is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:57 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.