Is my PSU dead? - Page 4 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-01-2008, 01:32 AM   #31 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: Is my PSU dead?

Quality of Components is better, and yes, it is more than enough for your setup.
__________________

Ste is offline  
Old 02-01-2008, 07:42 PM   #32 (permalink)
Ultra Techie
 
DawnOfDoom's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: North Carolina
Posts: 998
Send a message via MSN to DawnOfDoom Send a message via Yahoo to DawnOfDoom
Default Re: Is my PSU dead?

you can try the PSU. i think the issue with mine was i have a motherboard that likes ot eat CPU's (kill them). this is because i bought a POS mobo....from ECS.... i hate them..now anyways
__________________

__________________
Quote:
Originally Posted by Oreo View Post
That was an epic forum speech, Doom is tech-forums very own Martin Luther King.
Don't Tell any one but I know who Crunch is...

I Do accept support requests via PM, MSN, and e-mail

If I have been helpful to you in any way please click the scale under my name
DawnOfDoom is offline  
Old 02-02-2008, 01:44 AM   #33 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 422
Default Re: Is my PSU dead?

Alright I really want to break down and buy the PSU but even with the refund, I'd hate to go through the hassle so with all the info about my problem that I've given you guys, about how sure are you that it is a PSU problem on a scale of 10? This would be real helpful, thanks.
__________________
Athlon 64 X2 4200+ Manchester @ 2.2GHz ... Biostar TForce4SLI 939 ... 2GB (1GB X 2) XMS Corsair DDR400 ... PNY 9600GSO 768MB ... 2X 7200.2 Seagate Barracuda 160GB ... Cooler Master Centurion 5 ATX ... Antec TruePower Trio 550W ... Windows Vista 32-bit Premium ... Acer H213H 21.5" 1920X1080
JeffK91 is offline  
Old 02-02-2008, 01:45 AM   #34 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: Is my PSU dead?

eight, but in reality we won't know for certain until you try a different unit
Ste is offline  
Old 02-02-2008, 01:47 AM   #35 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 422
Default Re: Is my PSU dead?

Yeah, then in that case I guess I will have to order a new PSU seeing as how I don't have an extra PSU at the moment. I'll just keep my fingers crossed.
__________________
Athlon 64 X2 4200+ Manchester @ 2.2GHz ... Biostar TForce4SLI 939 ... 2GB (1GB X 2) XMS Corsair DDR400 ... PNY 9600GSO 768MB ... 2X 7200.2 Seagate Barracuda 160GB ... Cooler Master Centurion 5 ATX ... Antec TruePower Trio 550W ... Windows Vista 32-bit Premium ... Acer H213H 21.5" 1920X1080
JeffK91 is offline  
Old 02-27-2008, 10:10 PM   #36 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 422
Default Re: Is my PSU dead?

OK, update time. I finally got my replacement power supply from Antec, the 550W Trio which is slightly different from the TPII which they no longer make.

I opened it up, plugged in all the regular cables, booted up the PC and everything began to run on the first boot up. However, there was nothing on the screen and the light from my mouse and keyboard didn't light up despite being plugged into the usb ports.

I noticed that the lights on my motherboard lit up the same way when the computer would run normally. There was one light of two that lit on the front of my Centurion 5 Coolermaster case.

Not sure what to do. I'm sure I plugged in all the necessary cables and the computer boots up fine yet there is nothing on my screen. What could be the problem?
__________________
Athlon 64 X2 4200+ Manchester @ 2.2GHz ... Biostar TForce4SLI 939 ... 2GB (1GB X 2) XMS Corsair DDR400 ... PNY 9600GSO 768MB ... 2X 7200.2 Seagate Barracuda 160GB ... Cooler Master Centurion 5 ATX ... Antec TruePower Trio 550W ... Windows Vista 32-bit Premium ... Acer H213H 21.5" 1920X1080
JeffK91 is offline  
Old 02-27-2008, 10:29 PM   #37 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: Is my PSU dead?

Have you cleared the CMOS?
If you clear the CMOS and it still happens, take the mobo out of the case, place on a non-conductive surface, un attach everything except 1 stick of ram, cpu heatsink and it's fan and the video card.

Try getting it to POST, if its out of the case and the CMOS was cleared and it still won't post, than the motherboard may be dead and you won't know unless you either try a different mobo or RMA this one.
Ste is offline  
Old 02-27-2008, 10:34 PM   #38 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 422
Default Re: Is my PSU dead?

What is the best way to clear the CMOS? My motherboard is in my sig.
__________________
Athlon 64 X2 4200+ Manchester @ 2.2GHz ... Biostar TForce4SLI 939 ... 2GB (1GB X 2) XMS Corsair DDR400 ... PNY 9600GSO 768MB ... 2X 7200.2 Seagate Barracuda 160GB ... Cooler Master Centurion 5 ATX ... Antec TruePower Trio 550W ... Windows Vista 32-bit Premium ... Acer H213H 21.5" 1920X1080
JeffK91 is offline  
Old 02-27-2008, 10:45 PM   #39 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: Is my PSU dead?

Remove the watch like battery for like 30 seconds or less. With the PSU Unpluged.
Ste is offline  
Old 02-27-2008, 11:06 PM   #40 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 422
Default Re: Is my PSU dead?

I looked in my mobo manual and found that you can reset the CMOS via changing the setting on the jumper cable for 5 seconds then switching back. This may sound kind of dumb but as I took out the jumper (which is extremely tiny), I accidentally dropped it and have been struggling to take it out of the case for around 15 minutes to no avail. Am I doomed without it?
__________________

__________________
Athlon 64 X2 4200+ Manchester @ 2.2GHz ... Biostar TForce4SLI 939 ... 2GB (1GB X 2) XMS Corsair DDR400 ... PNY 9600GSO 768MB ... 2X 7200.2 Seagate Barracuda 160GB ... Cooler Master Centurion 5 ATX ... Antec TruePower Trio 550W ... Windows Vista 32-bit Premium ... Acer H213H 21.5" 1920X1080
JeffK91 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Upside-Down PSU Crazydog115 Hardware Repairs and Troubleshooting 8 04-14-2008 12:57 PM
Question regarding mini ITX and recommended PSU 96300NAZ New Systems | Building and Buying 0 12-16-2007 10:29 PM
Dead pixel doom. (Good monitor to dodge dead pixels?) SpellSword System Upgrades 6 12-16-2007 02:37 PM
Psu Redmo0n System Upgrades 6 12-15-2007 11:35 PM
In Depth PSU Guide: Please Read. Oreo New Systems | Building and Buying 18 10-13-2007 11:54 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.