My New Built PC Keeps Shutting down by itself! - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-12-2008, 04:13 PM   #11 (permalink)
Monster Techie
 
brinks's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Canada
Posts: 1,144
Default Re: My New Built PC Keeps Shutting down by itself!

I know that you connect to 4 pin sockets but what kind of device do those lead too, are all of them fans?

If they are just fans you can probably just link the fans together instead of using a seperate plug for each one.

If you don't detect the devices in the bios than it is hardware issue most likely.
__________________

brinks is offline  
Old 06-12-2008, 04:15 PM   #12 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 72
Default Re: My New Built PC Keeps Shutting down by itself!

Someone said that it could be due to undervoltage from the Power Supply.
__________________

Gunraidan is offline  
Old 06-12-2008, 04:18 PM   #13 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 72
Default Re: My New Built PC Keeps Shutting down by itself!

Quote:
Originally Posted by brinks View Post
I know that you connect to 4 pin sockets but what kind of device do those lead too, are all of them fans?

If they are just fans you can probably just link the fans together instead of using a seperate plug for each one.

If you don't detect the devices in the bios than it is hardware issue most likely.
So you are saying that I should put the fans in the same power supply cord?

Also I didn't see anything that could detact video cards and what not, only Hard Disk Drives and DVD Drives. Where do I go to check?

Though I was able to actually log into my Windows account normally so I doubt it would be hardware.

I mean if that was the case wouldn't it just crash before the log in?
Gunraidan is offline  
Old 06-12-2008, 04:18 PM   #14 (permalink)
Master Techie
 
Shumway's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: London - Ontario - Canada
Posts: 2,729
Default Re: My New Built PC Keeps Shutting down by itself!

Never mind this post as i didn't see your reply
Shumway is offline  
Old 06-12-2008, 04:29 PM   #15 (permalink)
Monster Techie
 
brinks's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Canada
Posts: 1,144
Default Re: My New Built PC Keeps Shutting down by itself!

Yes, put the fans together so you don't have a mess with the wires.

Are you using an old hard drive that already has windows installed? Since I don't see any other way for you to even have windows if your system keeps shutting down.

What kind of temperatures are you getting, maybe you have stuff overheating.
brinks is offline  
Old 06-12-2008, 04:39 PM   #16 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 72
Default Re: My New Built PC Keeps Shutting down by itself!

^^^Yes I have my old hard-drive in.

And no my CPU and HDD temperature is very low. (it says 25 degress Celsuius)
Gunraidan is offline  
Old 06-12-2008, 04:53 PM   #17 (permalink)
Monster Techie
 
brinks's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Canada
Posts: 1,144
Default Re: My New Built PC Keeps Shutting down by itself!

Try using 1 of your memory sticks, if it doesn't work switch it with the other one and try again.

I want to see if it is a memory problem or not.
brinks is offline  
Old 06-12-2008, 05:10 PM   #18 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 72
Default Re: My New Built PC Keeps Shutting down by itself!

Doing it now.
Gunraidan is offline  
Old 06-12-2008, 05:35 PM   #19 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 72
Default Re: My New Built PC Keeps Shutting down by itself!

Did it. PC was fine except just black and blue colors being the only ones showing.
Gunraidan is offline  
Old 06-12-2008, 05:46 PM   #20 (permalink)
Monster Techie
 
brinks's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Canada
Posts: 1,144
Default Re: My New Built PC Keeps Shutting down by itself!

As for the black and blue colors it might be because of video driver issues since you are using your old hard drive and don't have the right drivers installed yet.

DId you test both of your ram seperately or just 1 of the 2 ram sticks?
__________________

brinks is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Built in microphone-I can't find it dannyual767 Hardware Repairs and Troubleshooting 0 01-26-2008 01:58 PM
Windows Vista Not Shutting Down jimmyn66 Microsoft Windows and Software 1 12-30-2007 08:25 AM
Built a new computer...NO POWER!!! HELP!!! imconfused System Upgrades 33 11-26-2007 08:32 PM
Just Built new PC, need a quick answer please! rgoldberg1 New Systems | Building and Buying 8 11-12-2007 12:14 AM
Headphones built in 5.1 Krustis Computer Audio and Multimedia 4 05-31-2007 03:58 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.