my comp started crashing... :( - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-26-2009, 04:10 PM   #11 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: my comp started crashing... :(

Have you run memtest yet?

One of the most common occurrences after an overclock is causing the RAM to go bad.
__________________

Ste is offline  
Old 12-26-2009, 04:32 PM   #12 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: May 2008
Location: San Diego
Posts: 1,958
Send a message via AIM to Burn
Default Re: my comp started crashing... :(

yeah i ran memtest a while ago. i ran it overnight and got like 11 passes, 0 errors
__________________

__________________
EVGA E758 A1 | Core i7 920 @ 4ghz | 6GB DDR3 1600 OCZ Gold | XFX 6870 CF | Corsair TX850 | Cooler Master HAF 932 | Water Cooled
Burn is offline  
Old 12-26-2009, 04:37 PM   #13 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: my comp started crashing... :(

Tested power supply yet?
Ste is offline  
Old 12-26-2009, 05:29 PM   #14 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: May 2008
Location: San Diego
Posts: 1,958
Send a message via AIM to Burn
Default Re: my comp started crashing... :(

test it? how? all the rails look fine in HWmonitor, i havent tested it with a DMM or anything though
__________________
EVGA E758 A1 | Core i7 920 @ 4ghz | 6GB DDR3 1600 OCZ Gold | XFX 6870 CF | Corsair TX850 | Cooler Master HAF 932 | Water Cooled
Burn is offline  
Old 12-26-2009, 06:09 PM   #15 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: my comp started crashing... :(

I don't trust software for voltage read outs.

DMM's aren't expensive.
Ste is offline  
Old 12-26-2009, 06:23 PM   #16 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: May 2008
Location: San Diego
Posts: 1,958
Send a message via AIM to Burn
Default Re: my comp started crashing... :(

yeah i know, i have a DMM.

how do i test each rail?
__________________
EVGA E758 A1 | Core i7 920 @ 4ghz | 6GB DDR3 1600 OCZ Gold | XFX 6870 CF | Corsair TX850 | Cooler Master HAF 932 | Water Cooled
Burn is offline  
Old 12-26-2009, 06:27 PM   #17 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: my comp started crashing... :(

Testing Your PSU Rails - EXTREME Overclocking Forums

You set the multimeter to the lowest DC voltage it has, then, while the computer is on you place the black lead into a connector with a black wire.

The red lead will read different rails depending on the color of the wire. If the wire is red its 12V, orange is 5V and green is 3.3 (I think).

This should be done both on load and idle, idle can just be letting the comp sit at desktop for a minutes with nothing running.

Load can be on prime 95 or vantage/3dmark

Rails have to within 5% of themselves, so for example the 12v rail has to be within 11.4-12.6 volts.
Ste is offline  
Old 12-26-2009, 06:42 PM   #18 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: May 2008
Location: San Diego
Posts: 1,958
Send a message via AIM to Burn
Default Re: my comp started crashing... :(

ah, cool. thanks for the link Ste.

will do some checking right now.

+rep for you
__________________

__________________
EVGA E758 A1 | Core i7 920 @ 4ghz | 6GB DDR3 1600 OCZ Gold | XFX 6870 CF | Corsair TX850 | Cooler Master HAF 932 | Water Cooled
Burn is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Potentially the longest thread in history... Dave Off Topic Discussion 54963 Today 01:22 PM
built new comp, swapped in old HD, trying to get it to load windows... camosilver311 System Upgrades 21 03-07-2009 05:42 PM
New comp only start up wen clear CMOS denni0302 Hardware Repairs and Troubleshooting 4 02-21-2009 06:47 AM
Wired, Non Router, Game Connecting Problem reggordon Computer Networking and Internet Hardware 2 01-10-2009 03:31 AM
^**READ FIRST**^ Windows Stickies Index KSoD Microsoft Windows and Software 0 03-11-2008 07:01 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.