My bad...it's the CPU fan - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-19-2006, 03:02 PM   #11 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2006
Location: Chicago IL
Posts: 104
Send a message via AIM to thejeremy
Default

Quote:
How many wires does it have and what is the mbaord and fan etc?
It has 3 wires: black, red, and blue. The motherboard is a Biostar M7NCG-400. The brand of fan is CoolerMaster.

Quote:
You could also try going into the bios and see if there are any options for fan speed control.
I researched it, and this motherboard doesn't support fan control. The BIOS screen gives information that cannot be configured (fan RPMs, CPU temp, etc.)


Quote:
Make sure the fan plug going onto the motherboard is inserted in the 3 pins and not in 2. Make sure the Power switch and the reset and hdd led and whatnot is in the correct pins on the motherboard. Also make sure that the jumper for the cmos reset and password reset r in the correct pins.
The fan plug is correctly connected to the motherboard. The power switch/reset/HDD LED seems to be correctly installed. I figured the CMOS jumper would be in the correct spot by default, but if this may cause a problem with the fan speed then maybe I'll try switching it to the other pins.
__________________

thejeremy is offline  
Old 05-19-2006, 03:52 PM   #12 (permalink)
Sui
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: Socal
Posts: 665
Default

is that 30c idle? Whats your max temp? does your board have a temp alarm?
__________________

Sui is offline  
Old 05-19-2006, 03:55 PM   #13 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2006
Location: Chicago IL
Posts: 104
Send a message via AIM to thejeremy
Default

Quote:
is that 30c idle? Whats your max temp? does your board have a temp alarm?
Yes that's idle. The highest I've seen it get to since the new board is around 34 degrees C, and that was after playin WoW for > 1 hour. Not sure bout the temp alarm...I'll hafta check into that later when I'm around the computer.
__________________

thejeremy is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.