Multimedia Audio Controller Missing... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-23-2007, 11:07 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 18
Exclamation Multimedia Audio Controller Missing...

I updated the bios for my Asus board last night, and now I have a missing "Multimedia Audio Controller" in Device Manager. Everything seems to be working fine, and I actually do have sound. I tried updating the driver for my Sound Blaster Audigy SE card, but it didn't fix it, and Windows can't find anything when it tries. What should I do to get rid of that yellow question mark? See my sig for my system. It is only about 3 weeks old. After updating the bios, I made a few changes such as memory voltage and speed etc, but is there anything in the settings that would effect this? Thanks.
__________________

cpkramers is offline  
Old 07-23-2007, 12:45 PM   #2 (permalink)
Repeat Offender
 
superdave1984's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: South Fulton, TN
Posts: 1,980
Default Re: Multimedia Audio Controller Missing...

Do you have all Windows updates?
__________________

__________________
Change the world. Of one person. Today.

If your equation requires either a complex combination of variables to get the desired result OR you can't seem to get the result regardless of the variables....it ain't your variables, it's your constant.
superdave1984 is offline  
Old 07-23-2007, 12:58 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 18
Default Re: Multimedia Audio Controller Missing...

I do believe so, since I have automatic updates turned on and it's updated many times.
cpkramers is offline  
Old 07-23-2007, 04:57 PM   #4 (permalink)
Repeat Offender
 
superdave1984's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: South Fulton, TN
Posts: 1,980
Default Re: Multimedia Audio Controller Missing...

It might be in the optional updates section. There was a bug a while back that messed with the sound card settings and a patch got released for it. Something about generic host processes or something. Can't remember. It only had to be patched if you had downloaded either the bug or another patch or something like that. I'll shut up now. Other than uninstall/reinstall your sound card.
__________________
Change the world. Of one person. Today.

If your equation requires either a complex combination of variables to get the desired result OR you can't seem to get the result regardless of the variables....it ain't your variables, it's your constant.
superdave1984 is offline  
Old 07-23-2007, 06:50 PM   #5 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2007
Location: San Jose, California
Posts: 2,456
Send a message via AIM to phucng_10 Send a message via Yahoo to phucng_10
Default Re: Multimedia Audio Controller Missing...

Quote:
Originally Posted by superdave1984 View Post
It might be in the optional updates section. There was a bug a while back that messed with the sound card settings and a patch got released for it. Something about generic host processes or something. Can't remember. It only had to be patched if you had downloaded either the bug or another patch or something like that. I'll shut up now. Other than uninstall/reinstall your sound card.
Haha, you're just helping so why do you need to close your mouth? Anyways to the thread starter, uninstall and reinstall your sound card. Also, doesn't sound card usually come with a driver's CD? Did you install the drivers for your sound card? Maybe that could be the problem to fix your missing "Multimedia Audio Controller".
__________________
|phucng_10's WM|
phucng_10 is offline  
Old 07-23-2007, 08:34 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 18
Default Re: Multimedia Audio Controller Missing...

Well... everything was working fine until the bios update. And yes I did install the audio drivers and applications. I did uninstall the drivers and reinstalled them, but I get the same result. It's wierd I have sound though. Should I physically remove the card and try again?
cpkramers is offline  
Old 07-23-2007, 08:55 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 18
Thumbs up Re: Multimedia Audio Controller Missing...

Well I feel like a complete idiot. It all of the sudden hit me as I was removing my sound card, that after the bios update the onboard sound would have been enabled! So I disabled it, and after reinstalling my audio drivers again everything is good again in device manager. Sorry for wasting your time
__________________

cpkramers is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ethernet Controller Missing Driver kkttt87 Microsoft Windows and Software 20 01-13-2008 01:31 AM
my log Max Power HijackThis Logs (finished) 10 06-07-2007 11:56 PM
For Audio Experts only! Stunner1127 Computer Audio and Multimedia 5 03-30-2007 06:34 PM
Audio Challenge Stunner1127 Hardware Repairs and Troubleshooting 1 03-30-2007 12:30 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.