Multi-Tasking Problems. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-20-2005, 03:11 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 46
Default Multi-Tasking Problems.

First I'd like to begin I'm sorry if I'm posting on the wrong forums.

I've had my computer for about 2 months now and everything is fine except for some reason I cannot multi-task, I can't play World of Warcraft, then alt + tab and watch a small little video or download a song or something. I'm pretty sure with the amount of money I spent on my computer I should be able to do this when I was able to do it with my old computer. All my specs from CPU-Z are:

http://img512.imageshack.us/my.php?image=cclip9sb.jpg

http://img512.imageshack.us/my.php?i...board045df.jpg

http://img502.imageshack.us/my.php?image=dfsf0kp.jpg

http://img502.imageshack.us/my.php?i...eriment4io.jpg

http://img502.imageshack.us/my.php?image=sdfdf9lc.jpg

Another thing is my computer takes a long time to boot, like 1 min to 2 mins long.

If anyone can help me I'll greatly apperciate it.

Thanks for your time
__________________

LuigiTwin is offline  
Old 11-20-2005, 03:20 AM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

i'm going to start off by telling you how to take a screenshot of a window: alt+print screen. it would have just been simpler to type the specs. sorry i can't even read the specs on this crappy monitor.

edit: poor multitasking+good computer=check dma settings.
__________________

Nitestick is offline  
Old 11-20-2005, 03:49 AM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 46
Default

Im sorry but whats DMA settings?
LuigiTwin is offline  
Old 11-20-2005, 04:14 AM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

by the way sorry for sounding like a smart *** in the first post. Direct Memory Access. it allows devices to communicate directly with memory without using the cpu.

http://www.microsoft.com/whdc/device...e/IDE-DMA.mspx
Nitestick is offline  
Old 11-20-2005, 04:46 AM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 46
Default

Is there anything I can do to test something with DMAs or know if they are unbalanced?

edit : opps didnt read bottom
LuigiTwin is offline  
Old 11-20-2005, 07:13 AM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 359
Default

ok.. Mutitasking is near Impossible with games when they are set to run fullwindow.. mostly always.. YOu can try to run WOW in windowed mode if you have that option should take up less resources but..


This is Not a hardware issue.. It is due to the fact most MMORPGS use pretty much ALL cpu resources they can get and a huge amount of VRAM/memory buffer..


the only way you can multitask without extreme lag is to get another PC. Or try mimizing the strain WOW puts on a PC. Minimal Settings etc

Since you have to keep in mind It's still writing to memory and using CPU recources and Very heavy draw from the system..


Things that can be multitasked are stuff that use 10-40% of cpu resources..

Non fullscreen games or fullscreen games that aren't 3d
Videos, MP3 , internet. etc...
__________________

__________________
Sig removed due to size. Please read the rules before adding your compliant sig. SigSanta
kiyotaka is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.