Mouse is buggy. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 07-28-2006, 10:50 PM   #1 (permalink)
True Techie
Join Date: Sep 2005
Posts: 150
Default Mouse is buggy.

My mouse seems to be having problems. Sometimes when I click once, something gets screwed up and the computer thinks I clicked twice. So if I clicked on something that required a double-click to open, sometimes it would open when I only clicked once. Also, if I want to drag a folder or something, the mouse gets messed up and the computer thinks I let go of the mouse button while dragging even though I didn't. I just got this mouse about 6 months ago. Not sure if this will help, but my mouse isn't cordless and it has those lens things instead of a ball. I already made sure the USB cord was connected properly and all the drivers are working properly. I'm not sure what's really going on.
Help is appreciated.

hobo_man is offline  
Old 07-28-2006, 10:56 PM   #2 (permalink)
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123

Change the mouse drivers. Go to the manufacturer's website and download the proper drivers.

Also check Control Panel -> Mouse

talldude123 is offline  
Old 07-29-2006, 05:54 PM   #3 (permalink)
Super Techie
Join Date: Jul 2006
Posts: 351

try going into the control panel mouse settings and see if theres anything in there, like changing the time between clicks need to be a double clikc
E6300 Core 2 Duo
2 Gbs OCZ PLatinum 800Mhz
250 Gb Western Digital
OCZ Modsteam 450W
7900GT Gainward
Flux Capacitor....SWEEEET
OatesyX is offline  
Old 07-29-2006, 09:20 PM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
Apokalipse's Avatar
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,556

could even be the mouse itself
what kind is it?

mice don't cost much, unless you go for a high-end one.
Apokalipse is offline  
Old 07-30-2006, 03:51 PM   #5 (permalink)
True Techie
Join Date: Sep 2005
Posts: 150

The mouse came with my computer..Sony VAIO.
hobo_man is offline  
Old 07-31-2006, 07:03 PM   #6 (permalink)
True Techie
Join Date: Sep 2005
Posts: 150

Ah, I fixed it. Turns out my lens got a bit dirty and dust started to collect. All I had to do was clean it out a bit and my mouse started working properly again. Thanks for your help anyways.

hobo_man is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:45 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.