Motherboard and power supply hlep!!!!!!!!!! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-22-2006, 08:55 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 65
Default Motherboard and power supply help!!!!!!!!!!

I'm goin to buy a new casing for my old motherboard,but the power supply tat i'm using now was a 200W power supply with 20pin,cuz my motherboard uses 20pin ,but now i buying a casing with a 400W with 24pin power supply. Can i use tat power supply???will it spoil my motherboard???can my motherboard support the power tat it produce???
i really nid help here...
Thx alot...
__________________

PW_Ranger is offline  
Old 12-22-2006, 09:17 AM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 131
Default

no you cant use that power supply cause 24 pin just wont fit in the 20 pin slot.
__________________

__________________
Core 2 Duo E6600 2.4GHz
ASUS P5N32-E SLI Motherboard
2X Seagate Barracuda 500GB HDD
2X Corsair XMS2 1GB PC 6400 DDR2 800MHz RAM
MSI NX8800GTS 640MB
2x Philips 22" 202P73
m6qrp is offline  
Old 12-22-2006, 09:21 AM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 65
Default

o thx for tell mi....i also know tat but if i can find a 20pin power supply but it a 300W or 400W power supply, can my MB support it??
PW_Ranger is offline  
Old 12-22-2006, 09:22 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 5
Default

i was using a 24 pin power supply with my 20pin motherboard coz the 4 pin extra is detachable (well it was on mine anyway)
hounddog is offline  
Old 12-22-2006, 09:27 AM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 65
Default

OHH...Really??? THx for telling mi but my i ask u wat ur power supply Watt??? iszit a 300W or higher...cuz i budling a COm for my bros so o nid to ask very carefully..
THX
PW_Ranger is offline  
Old 12-22-2006, 09:35 AM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 5
Default

mine wa a 400watt power supply that came with my case, the extra 4 pins were a different colour and detachable from the block, i think you can also get converters from 24 to 20 pin, did you buy the case online so i can check it out for you?
hounddog is offline  
Old 12-22-2006, 10:35 AM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 131
Default

cool...i didn't know that. anyway...higher the capacity power supplies can just power more devices. the voltage to the motherboard is the same. so if you have a 20 pin 750W power supply, it will still work with your mobo.
__________________
Core 2 Duo E6600 2.4GHz
ASUS P5N32-E SLI Motherboard
2X Seagate Barracuda 500GB HDD
2X Corsair XMS2 1GB PC 6400 DDR2 800MHz RAM
MSI NX8800GTS 640MB
2x Philips 22" 202P73
m6qrp is offline  
Old 12-22-2006, 10:37 AM   #8 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 65
Default

ohh....i buy it in a Computer city....so tat i wan to ask clearly before i buy....
THx
PW_Ranger is offline  
Old 12-22-2006, 10:40 AM   #9 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 65
Default

ohh....thx for telling mi tat.....thx alot to all of u all....
__________________

PW_Ranger is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.