the most complicated case - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-16-2006, 12:08 AM   #1 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 9
Default the most complicated case

im having a nightmare with my current PC.
its an AMD 3000+ , 512 RAM , and a 256mb nVidia 6200TC. WINDOWS XP SP2
it was working fine , when after some time .....the screen had some problems(not moniter)
the pixels got destroyed and was showing strange patterns.

i tried the moniter with another pc and it was fine.

i tried plugging in the moniter with the onborad but it wouldnt even start (the ext card was still in).........i thought there was some mother board problem.

i removed the graphics card and tried it , and that problem was gone.

now the onboard video was so bad i couldnt play games....
i tried starting HALO but it showed an error with some driver problem.

i thought that it was b'coz the ext card had been removed and the driver was still installed.

i dont know y i did that.

_________________________________________

i went to properties from the desktop..
settings......reduced every thing

still not working (HALO)

then again
properties
settings
advanced
adapter .... there was no info given ( unknown) was ritten

i thought that this was the ext card and clicked ( disable this device).

the comp restarted ...but no screen

screen comes only till the os loading.




plz help
what to do??????????????????
__________________

chirag91 is offline  
Old 04-16-2006, 12:15 AM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Stevo808's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Hawaii
Posts: 381
Send a message via AIM to Stevo808
Default

Well first off if you were gonna remove your video card you were sapouse to remove the drivers and software. Your video card seems to be the problem, try getting another video card to figure it out. But first off try putting back your nvidia 6200 back in and start your comp up. If no go then just try putting a new video card in and if that doesnt work just reformat it.
__________________

__________________
<---- Please REP if i was helpful! Thanks! :thumbsup:

Stevo808 is offline  
Old 04-16-2006, 02:10 AM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
CrazeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD
Default

What's this have to do with the case?
__________________

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Old 04-16-2006, 09:48 AM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

case = problem / issue
for example, a court case with lawyers etc

anyway, try removing the video drivers with Driver Cleaner
__________________
Apokalipse is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.