Morrowind, Truform, Catalyst 6.2, and a X850 XT - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-01-2006, 03:47 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 55
Send a message via AIM to Olan1Durai
Default Morrowind, Truform, Catalyst 6.2, and a X850 XT

I wasn't quite sure where to post this topic, so it goes here.

Using ATI Tray Tools, I "enabled" Truform, because the new CCC does not allow you to enable it.

From there I started Morrowind using Morrowind FPS Optimizer, a nifty little program that allows you to use Truform, or n-patching, on as many of the models in Morrowind as you like.

It did not work.

I tried the same thing with RadLinker.

Again, it did not work.

My questions are,
Did ATI completely remove Truform functionality from it's drivers?
Is the X850XT not compatible with Truform?
If applicable, what can I do to enable Truform on my X850XT? (Another driver, program to use, etc.)

If you need any more info, just ask.

Thanks for any help,
-Olan
__________________

__________________
\"Perhaps I know why it is man alone who laughs; it is only he who suffers so much to invent laughter\"
-Neitzsche

Rig:
AMD Athlon FX-55
2GB Corsair RAM
Sapphire Radeon X850 XT PCI-e
2x RAID-0 73.6GB WD Raptor
Olan1Durai is offline  
Old 03-02-2006, 05:56 PM   #2 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 55
Send a message via AIM to Olan1Durai
Default

That is disappointing.

Perhaps someone knows the answer to my first question.

Has ATI completely removed Truform functionality from their drivers? Or did they just remove the option to enable it from the CCC?

If anyone answers, thanks.
-Olan
__________________

__________________
\"Perhaps I know why it is man alone who laughs; it is only he who suffers so much to invent laughter\"
-Neitzsche

Rig:
AMD Athlon FX-55
2GB Corsair RAM
Sapphire Radeon X850 XT PCI-e
2x RAID-0 73.6GB WD Raptor
Olan1Durai is offline  
Old 03-02-2006, 07:18 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Mr. Switch's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,841
Send a message via AIM to Mr. Switch
Default

I thought morrowind enabled truform automaticly.
Mr. Switch is offline  
Old 03-03-2006, 02:42 AM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 55
Send a message via AIM to Olan1Durai
Default

No, Truform is supported by very few games due to the performance hit. However, someone made a nifty little program that allows you to utilize truform while playing morrowind.

I know for a fact that this program works, I have used it before on another PC, with a 9800 Pro and Catalyst drivers in the early 5.*s

The question is nolonger trying to get Morrowind to run with Truform.
It is now whether or not truform is supported by (a) Catalyst drivers, or (b) the Radeon X850 series.

If anyone could answer that I would be grateful

-Olan
__________________
\"Perhaps I know why it is man alone who laughs; it is only he who suffers so much to invent laughter\"
-Neitzsche

Rig:
AMD Athlon FX-55
2GB Corsair RAM
Sapphire Radeon X850 XT PCI-e
2x RAID-0 73.6GB WD Raptor
Olan1Durai is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:56 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.