Monster PC, can't stream Monitor Capture - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-01-2014, 09:08 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2014
Location: Poland
Posts: 33
Default Monster PC, can't stream Monitor Capture

Hey!

This is my PC, I just switched from GTX 760 to MSI GTX 970 GAMING 4g. But I see no difference, I wanted to stream in Monitor capture but the FPS and everything is pretty much the same on World of Warcraft.

MY PC SPECS:

MSI GTX 970
i7-4790 CPU@3.60 GHz
8GB Ram HyperX 1886
Antec NeoECO 620W
AsROCK H81M
SSD 120GB - checked already before, all good.

I had topic here before and pretty much every part was checked by some programms. I would really want to stream monitor capture thats first, 2nd Idk why, but there's no difference between my old GPU and new one

Rofl.

Thanks for help: )
__________________

Lapeane is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2014, 09:22 PM   #2 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,506
Default Re: Monster PC, can't stream Monitor Capture

Is Monitor Capture the program you're using? What are you streaming to? Twitch? Or are you just saving to your HDD?

If you're streaming via Twitch...just use Shadowplay that's built into GeForce Experience with nVidia cards.
__________________

__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2014, 09:22 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Dauntae's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: USA
Posts: 1,813
Default Re: Monster PC, can't stream Monitor Capture

What FPS are you getting and what program are you using to do the streaming, And what speed do you have for Internet?
__________________
New system
NZXT Tempest 410 - I5-4670K - Asus Z87-Plus - SeaSonic SS-750KM3 80 PLUS GOLD Certified Full Modular PS
GPU MSI GTX 970 Gaming 4G - CORSAIR Vengeance Pro 16GB 1600 (2x8gig) - SAMSUNG 840 EVO 250 -Seagate Barracuda 3-TB

Antec 200 - I7-920 - ASUS P6T - Corsair TX650 it's old but still kicking like a mule
2-EVGA GTX 470 in SLI- ocz vertex 3 SSD 128 gig
Seagate Barracuda 1-TB - OCZ DDR3-1600 12 gigs 3x2
Keeps Me Happy :lol:

If I've been helpful, Please rep me
Dauntae is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2014, 09:24 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2014
Location: Poland
Posts: 33
Default Re: Monster PC, can't stream Monitor Capture

100-200 on Low settings, not lagging when I stream just a game. I meant FPS laggs btw

Internet 120/10mb upload, zero problems with that. Open Broadcast

Yes, i stream to twitch. What you mean? How does this shadowplay work? Its weird with it, my FPS on WoW isnt amazing but i can stream without problems at least on low settings. But I wanted this monitor capture.
Lapeane is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2014, 11:01 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
steve10765's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: USA
Posts: 635
Default Re: Monster PC, can't stream Monitor Capture

Quote:
Originally Posted by Lapeane View Post
100-200 on Low settings, not lagging when I stream just a game.
I am going to assume you are using a 60HZ monitor.
The reason why it looks laggy is because your FPS is way faster than your monitor's FPS, so things don't line up. Your card is rendering say 150 frames a sec, but your monitor can only show 60 a sec so things get screwy.

Enable V sync, or set the FPS cap to 60 if thats an option.
and turn your settings up to high or maximum, that PC can handle it.
__________________
Intel i5 4640 - XFX R9 280
Corsair Vengeance 8GB - Samsung 850 EVO 250GB Seasonic 620W PSU
steve10765 is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2014, 12:23 AM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2014
Location: Poland
Posts: 33
Default Re: Monster PC, can't stream Monitor Capture

I don't like vertical sync, idk why but it never works fine for me and feels weird. Dunno

Ye actually i changed some things and I had 150 FPS on WoW arena while streaming screen capture. It was fine i think, but a bit weird. Noticed like minimal lag but not sure, mb placebo. Had 100+ FPS so shouldnt be like that.

And yes, i have an old monitor :/

Btw additional thing that ****es me off. Whenever I run Movie Maker and i work on some editing, i keep gettin black screens. Its just blinking for a sec, black and normal. It's annoying and happens whenever i switch scene or i add sth to video. Same happens when I run VLC to watch some series or whatever, First appears blackscreen, then video. Any ideas?
Lapeane is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2014, 12:37 AM   #7 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,506
Default Re: Monster PC, can't stream Monitor Capture

Quote:
Originally Posted by Lapeane View Post
Btw additional thing that ****es me off. Whenever I run Movie Maker and i work on some editing, i keep gettin black screens. Its just blinking for a sec, black and normal. It's annoying and happens whenever i switch scene or i add sth to video. Same happens when I run VLC to watch some series or whatever, First appears blackscreen, then video. Any ideas?
Try updating your video drivers from nVidia's website to the latest.
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2014, 12:41 AM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2014
Location: Poland
Posts: 33
Default Re: Monster PC, can't stream Monitor Capture

I have it updated. I have the same problem since months, now I changed almost entire PC except motherboard and SSD. I switched today on new video card so ye, its updated
Lapeane is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2014, 07:40 AM   #9 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,279
Default Re: Monster PC, can't stream Monitor Capture

Quote:
Originally Posted by steve10765 View Post
I am going to assume you are using a 60HZ monitor.
The reason why it looks laggy is because your FPS is way faster than your monitor's FPS, so things don't line up. Your card is rendering say 150 frames a sec, but your monitor can only show 60 a sec so things get screwy.

Enable V sync, or set the FPS cap to 60 if thats an option.
and turn your settings up to high or maximum, that PC can handle it.
Refresh != FPS. I hate it when people misinterpret how it really works. You can still have higher than 60fps and have a smooth experience with a 60hz monitor. It's been done for years and probably will continue to do so. Vsync causes input lag and stutter when using a 60hz monitor because the GPU is being told to hold back. 120 and 144hz monitors alleviate this usually but there is either stuttering or lag only when using Vsync. This is why Gsync is so great because it keeps the monitor refresh and GPU FPS output exactly the same so there aren't any issues.

FPS over refresh only causes tearing and blur, not lag.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2014, 10:42 AM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2014
Location: Poland
Posts: 33
Default Re: Monster PC, can't stream Monitor Capture

Ye so what's the point. This blinkinb black screen is annoying as hell, streaming 2nd thing. As i said it works, more less. Still feeling fps lagg a bit dunno but what a bout this screen? its so annoying to edit video and have this issue..
__________________

Lapeane is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Stream Capture Software Preacher Microsoft Windows and Software 3 09-23-2013 06:51 AM
Capture card or capture card alternative? TaskTool Computer Audio and Multimedia 1 01-17-2010 07:25 PM
stream/real audio capture for PCs little a Computer Audio and Multimedia 0 02-24-2006 04:42 PM
AVerMedia capture card won't capture audio from on board sound, Help dragonreg Monitors, Printers and Peripherals 0 09-01-2004 01:57 PM
Video Stream Capture Rhys Microsoft Windows and Software 0 10-14-2003 07:18 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:09 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.