Monitor turns off - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-04-2006, 08:53 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 11
Angry Monitor turns off

Can some one help

I have
AMD64 3400+
MSI K8N neo
1.5gb Ram Brand new
40GB HDD
AGP HIS x800 xl brand new

When I play games the monitor will swtich off you can still hear the sound and the HDD is going but no sound

I upgraded my grapics card from a Saphire 9600 which also had the same problem.

any ideas would be very well revieved
__________________

Iffyshot is offline  
Old 01-04-2006, 09:26 AM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 833
Send a message via ICQ to Amd2800 Send a message via AIM to Amd2800 Send a message via Yahoo to Amd2800
Default Re: Monitor turns off

Quote:
Originally posted by Iffyshot
Can some one help

I have
AMD64 3400+
MSI K8N neo
1.5gb Ram Brand new
40GB HDD
AGP HIS x800 xl brand new

When I play games the monitor will swtich off you can still hear the sound and the HDD is going but no sound

I upgraded my grapics card from a Saphire 9600 which also had the same problem.

any ideas would be very well revieved
i thought u said you can hear the sound
__________________

__________________
NEW PC : The I5-2500 3.3ghz
CPU : Intel I5-2500 @ 3.3Ghz *SandyBridge* - Ram : 8GB DDR3 1333Mhz Dual Channel - Mobo : Asus P8H67-M Pro
HDD0 : 1TB Sata 2 - GFX : ATI Radeon HD6950 2GB - Sound: Realtek 5.1 Onboard - OS1 : Windows 7 Ultimate X64

Dell Studio 1747 Laptop
CPU : Intel I7 - Q720 @ 1.66Ghz - Ram: 4GB Ram DDR3 1333Mhz Dual Channel - Mobo : Dell - HDD: 2x 500GB Sata 2 - OS1: Windows 7 Ultimate X64





Quote:
I want a processor in my brain..... Can i upgrade my ram?

Amd2800 is offline  
Old 01-04-2006, 09:30 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 11
Default

yeah sorry meant picture am at work and chain of thought got broken there is sound but monitor is in stand by and wont come out

The monitor is a Hyundai image quest
Iffyshot is offline  
Old 01-04-2006, 10:47 AM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 833
Send a message via ICQ to Amd2800 Send a message via AIM to Amd2800 Send a message via Yahoo to Amd2800
Default

Maybe ur moniter dont support the Resolution
__________________
NEW PC : The I5-2500 3.3ghz
CPU : Intel I5-2500 @ 3.3Ghz *SandyBridge* - Ram : 8GB DDR3 1333Mhz Dual Channel - Mobo : Asus P8H67-M Pro
HDD0 : 1TB Sata 2 - GFX : ATI Radeon HD6950 2GB - Sound: Realtek 5.1 Onboard - OS1 : Windows 7 Ultimate X64

Dell Studio 1747 Laptop
CPU : Intel I7 - Q720 @ 1.66Ghz - Ram: 4GB Ram DDR3 1333Mhz Dual Channel - Mobo : Dell - HDD: 2x 500GB Sata 2 - OS1: Windows 7 Ultimate X64





Quote:
I want a processor in my brain..... Can i upgrade my ram?

Amd2800 is offline  
Old 01-04-2006, 02:23 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,246
Default

I'm willing to bet your monitor doesn't support the resolution.
WorldIndustries is offline  
Old 01-05-2006, 03:05 AM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 11
Default

my monitors default res is
1280 x 1024 the game is playing in this resolution

I have also tried lowering the res in the game but still have the same problem
__________________

Iffyshot is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.