Monitor Resolution Troubleshooting - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-28-2009, 01:42 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 7
Default Monitor Resolution Troubleshooting

Last night while trying to swap my resolution on my dual screen setup both creens went black. I can still hear my computer operating and the startup screen/bios all still show up on my monitors but i cannot get anything beyond the windows xp logo to show up.

is there anyway to reset your resolutions from the bios or some other remote location?

thaks a ton
__________________

R3dphas3 is offline  
Old 02-28-2009, 01:51 AM   #2 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,516
Default Re: Monitor Resolution Troubleshooting

Before the XP logo, press F8 to get the advanced boot menu. Try safe mode to reset your resolution. There also should be an option for VGA mode in the advanced menu if Safe Mode doesn't work, if I recall right.
__________________

__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline  
Old 02-28-2009, 04:31 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 7
Default Re: Monitor Resolution Troubleshooting

Hm, can't seem to get into saf mode.

my mobo: Foxconn c51xem2aa has always booted with some sort of bios bootlist running and f8'ing during it does nothing.
R3dphas3 is offline  
Old 02-28-2009, 05:07 PM   #4 (permalink)
I don't overclock
 
Fat.Clown's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: offline
Posts: 3,326
Default Re: Monitor Resolution Troubleshooting

have ya tried removing 1 monitor and reboot?
Fat.Clown is offline  
Old 02-28-2009, 05:20 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 7
Default Re: Monitor Resolution Troubleshooting

Quote:
Originally Posted by Fat.Clown View Post
have ya tried removing 1 monitor and reboot?
tried this, ive also tried a monitor that has never been used with this computer which also failed.
R3dphas3 is offline  
Old 02-28-2009, 05:27 PM   #6 (permalink)
Lord Techie
 
Hefemeister's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sweden
Posts: 9,093
Default Re: Monitor Resolution Troubleshooting

what happened when you tried safe mode?
__________________
ASUS P6T Deluxe V2 :: INTEL i7 920 @3.4 :: XFX GTX260 :: 6gb Corsair 1600 :: Corsair 750TX :: TRUE 120 :: Samsung T240 24" :: Windows 7 X64

I do not accept support questions via PM

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Hefemeister is offline  
Old 02-28-2009, 05:30 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 7
Default Re: Monitor Resolution Troubleshooting

Nothing happns when i try to boot to safe.

im tapping f8 as the computer starts all the way through the boot process and it boots the same way it would if i hadn't tried to tap f8.

my kyborad is operational though, bcuase i can move around in bios with it.
R3dphas3 is offline  
Old 02-28-2009, 06:00 PM   #8 (permalink)
Lord Techie
 
Hefemeister's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sweden
Posts: 9,093
Default Re: Monitor Resolution Troubleshooting

Do you have a microsoft keyboard with the f lock button on it? if so try another keyboard or just try another for the fun of it. Look in your bios under usb setup to see if there is a setting for usb keyboards.
__________________
ASUS P6T Deluxe V2 :: INTEL i7 920 @3.4 :: XFX GTX260 :: 6gb Corsair 1600 :: Corsair 750TX :: TRUE 120 :: Samsung T240 24" :: Windows 7 X64

I do not accept support questions via PM

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Hefemeister is offline  
Old 02-28-2009, 11:34 PM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 7
Default Re: Monitor Resolution Troubleshooting

tried using a different keyboard, now i cant get either keyboard to pickup any input button presses.
R3dphas3 is offline  
Old 03-01-2009, 12:03 AM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 7
Default Re: Monitor Resolution Troubleshooting

anyone else wanna dig me deeper into this hole?

-nothing beyond the boot screens will display on my monitor
-comp wont recognize any of my keyboards now
__________________

R3dphas3 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Universal Troubleshooting Methodology? What's the best practice? Resource? PolishPaul Monitors, Printers and Peripherals 13 12-13-2008 12:37 PM
Troubleshooting my rig, pls help Riznarf New Systems | Building and Buying 3 10-04-2007 02:37 PM
Help Troubleshooting Problem With Computer Case Sound MacDaddyGator New Systems | Building and Buying 14 09-23-2007 09:29 PM
IT support and troubleshooting devin75 Hardware Repairs and Troubleshooting 1 08-24-2007 02:32 AM
Mic Troubleshooting ESv1 Hardware Repairs and Troubleshooting 4 08-12-2007 10:59 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.