monitor problems - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-05-2005, 01:36 PM   #1 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Angry monitor problems

i dont know if this is the place to put this topic...

i have an emachines eview 17 monitor (flat screen, built in 2000)

it flickers on any resolution other than 1024*768 at 60HZ refresh rate

what could be the problem? used to work fine under my old 533MHz celeron which it came with brand new

i will be getting a new LCD in december, but any help is greatly appreciated!
__________________

talldude123 is offline  
Old 10-05-2005, 01:45 PM   #2 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

up your refresh rate and see if that works.
__________________

__________________
brady is offline  
Old 10-05-2005, 01:53 PM   #3 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

i have tried every refresh rate, every resolution, and it still doesnt work

P.S. it also works fine in 640*480 in 256 colors (only that setting!)
talldude123 is offline  
Old 10-06-2005, 09:51 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 27
Default

So if you pu it on a lower resolution it doesn't work? It works fine only with the two that you mention?
obedyah is offline  
Old 10-06-2005, 11:48 AM   #5 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

yes, that is correct
talldude123 is offline  
Old 10-06-2005, 11:49 AM   #6 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

im wondering if its windows xp, becuase my old windows 98 machine worked fine with the monitor, perhaps windows xp has too much color for the monitor?
talldude123 is offline  
Old 10-07-2005, 09:33 AM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 27
Default

Maybe I don't know whats causing that problem. IF it works fine with Win.98 how it can it give problems now.
obedyah is offline  
Old 10-07-2005, 11:11 AM   #8 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

it is made by emachines. they are known to make crappy things...the computers die in seconds!
__________________

talldude123 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:54 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.