monitor not working with gpu - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-27-2006, 06:50 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,304
Send a message via AIM to NewCents05
Default monitor not working with gpu

my monitor is not turning on when i boot the comp up it stays on stand by mode. tried two different monitors both work on other pcs so narrowed it down to something wrong with the video card. can someone tell me why my monitor isnt turning on with the pc?
__________________

NewCents05 is offline  
Old 09-27-2006, 06:53 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 351
Default

try changing around your ram, eithor replaceing it , swapping them around or taking 1 stick out,
__________________

__________________
E6300 Core 2 Duo
GA-965P-DS3
2 Gbs OCZ PLatinum 800Mhz
250 Gb Western Digital
OCZ Modsteam 450W
7900GT Gainward
Flux Capacitor....SWEEEET
OatesyX is offline  
Old 09-27-2006, 06:55 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,304
Send a message via AIM to NewCents05
Default

what will that do tho?
NewCents05 is offline  
Old 09-27-2006, 10:27 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,304
Send a message via AIM to NewCents05
Default

someone help me i tried removing the ram and it did nothing...
NewCents05 is offline  
Old 09-28-2006, 11:22 AM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,304
Send a message via AIM to NewCents05
Default

can anyone help me...
NewCents05 is offline  
Old 09-28-2006, 11:27 AM   #6 (permalink)
Wizard Techie
 
CrazeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD
Default

We need more information...

Is this a new problem? Did you change any hardware or do any changes whatsoever?
__________________

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Old 09-28-2006, 11:28 AM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,304
Send a message via AIM to NewCents05
Default

sorry just built my comp so im not sure what it is. hasnt worked from the beginning.

the fan on the vidcard spins so i assume its working
NewCents05 is offline  
Old 09-28-2006, 11:34 AM   #8 (permalink)
Wizard Techie
 
CrazeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD
Default

Just because the fan spins doesn't mean it works.

Did you plug in the auxillary power connector (if available)? Look on the back for a Molex or 6-pin PCI-e connector (Depending what kind of video card you have, whether it be AGP or PCI-e).
__________________

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Old 09-28-2006, 11:37 AM   #9 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,304
Send a message via AIM to NewCents05
Default

its pci e and it doesnt seem to have any kind of power connector

this is the card
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814143049
NewCents05 is offline  
Old 09-28-2006, 01:28 PM   #10 (permalink)
Wizard Techie
 
CrazeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD
Default

Hmm, it comes with a powercable so I'd imagine it needs auxillary power.

My guess would be here:



By the way.....wtf did newegg do to their site? >.<
__________________

__________________

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:42 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.