Monitor doesn't work - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-14-2005, 12:48 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 118
Send a message via AIM to c0mmun1st4lyf3
Default Monitor doesn't work

well, i have built a new computer, everything seemed to work until i plug the monitor into the video card(GF4SE FX5500) then i turn on the monitor but it turns out blank, and it also says no connection. I've checked the video card because i used another one and got the same results. I don't have a onboard video. Who knows why this is happening and how to fix it? by the way, this computer is a brand new customed computer.
__________________

__________________
HELP!!
c0mmun1st4lyf3 is offline  
Old 08-14-2005, 12:55 PM   #2 (permalink)
Law
Wizard Techie
 
Law's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: the data closet
Posts: 4,200
Default

Maybe your video card is not compatible with your motherboard.
__________________

Law is offline  
Old 08-14-2005, 01:42 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,107
Send a message via AIM to Counter-Strike
Default

No because if it was PCI/PCI-E it wouldn't even fit in the slot...

Your right, it could be a bad monitor.
__________________
<img src=\"http://img175.imageshack.us/img175/5743/sig9cd1.gif\" border=\"0\">
Check out www.advancedgeeks.com Great new forum!
Counter-Strike is offline  
Old 08-14-2005, 04:14 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 118
Send a message via AIM to c0mmun1st4lyf3
Default

i've tried both monitors, a brand new one and my old one, the video card fits into the slot thus meaning it works for the motherboard. i still can't think of why... i just exchanged the mobo and they said it was broken and also tested the mobo in the store, and it worked fine. hmm what could be the problem?...
__________________
HELP!!
c0mmun1st4lyf3 is offline  
Old 08-14-2005, 04:58 PM   #5 (permalink)
Law
Wizard Techie
 
Law's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: the data closet
Posts: 4,200
Default

If it fits it doesn't mean it still will work

what kind of video card is it?
Law is offline  
Old 08-14-2005, 05:04 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 147
Default

Any beeps on start up? Does the computer seem to run up despite the video, HDD activity ect.
Has the bios got any settings saying which card to look at on startup?
__________________
If it wasn\'t for Electricians you would be using your computer by candle light

Computer:
Athlon 64 3500+
ASUS A8V-E Deluxe Motherboard
2x512MB 400MHz DDR Dual Channel
Gigabyte X800XL - 256MB Mem
Maxtor Y160M0 - 160GB SATA
Maxtor 80GB PATA
Xaser III Case
Win XP Pro SP2
ViewSonic VX924 19\"LCD 4mS(ish)
CJJohnson is offline  
Old 08-14-2005, 06:56 PM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 118
Send a message via AIM to c0mmun1st4lyf3
Default

the monitor is blank so i can't even see anything not even the bios
__________________
HELP!!
c0mmun1st4lyf3 is offline  
Old 08-14-2005, 07:02 PM   #8 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 118
Send a message via AIM to c0mmun1st4lyf3
Default

Lemme repost my problem...Ive recently tried to built my third home-made computer and i experience a problem where the monitor shows up blank when i try to boot my computer(the heatsink and case fan seems to be spinning). Ive tried unplugging everything and pluggint it back in but still didnt work im using a FX5500 AGP video card...not a PCI so it shouldnt matter...i tried changing to my old radeon 9200se but stilll didnt work. I tried changing the CPU from a 3200+ to my old 3000+ and didnt work. Got the motherboard tested and it works. Tried Changing the RAM from a pqi PC2700 to a Corsair PC3200 and didnt work. Ran out of ideas of what can be wrong
__________________

__________________
HELP!!
c0mmun1st4lyf3 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.