Moniter not working. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-10-2007, 05:48 PM   #1 (permalink)
Banned
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 659
Send a message via AIM to KCRMYZ Send a message via MSN to KCRMYZ
Default Moniter not working.

This is what happened.

This was on my Dell Inspiron 1100 Notebook
My fan was all clogged up and I cleaned it, as I was disconnecting the fan cable I used my min screwdriver and touched the motherboard. It then proceeded to make a "very small" spark on the board.

I then fixed the clogged up vents on my fan and put the computer back together turned it on and everything turned on but I cannot see anything on the moniter.

Does anyone know what happened and what to do? Thanks.
__________________

KCRMYZ is offline  
Old 08-10-2007, 05:52 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Alvin.C's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: United Kingdom
Posts: 2,580
Default Re: Moniter not working.

Hello,

There's a strong possibility that you may have damaged a component with electrostatic discharge.

Try resetting your BIOS, and see if the problem persists.
__________________

__________________
Alvin.C
linkedin.com/in/alvinwkchan

|Gaming PC| |Dell Latitude E7250| |Macbook Air 13" (Mid 2013)|
|Windows 10 Pro (x64)| |Intel Core i5-6600 @ 3.3 GHz| |MSI NVIDIA GeForce GTX 1080 Gaming X| |Noctua NH-D15S CPU Cooler| |Gigabyte GA-Z170MX-GAMING 5 mATX Motherboard| |Samsung 840 Pro 256GB SSD| |Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-SDRAM| |OCZ ModXStream Pro 700W Modular PSU| |NZXT Vulcan Micro ATX Case|
Alvin.C is offline  
Old 08-10-2007, 06:02 PM   #3 (permalink)
Banned
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 659
Send a message via AIM to KCRMYZ Send a message via MSN to KCRMYZ
Default Re: Moniter not working.

How do you reset the BIOS, I apreciate your time.
KCRMYZ is offline  
Old 08-10-2007, 08:37 PM   #4 (permalink)
Indeed.
 
Greg's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,600
Default Re: Moniter not working.

Monitor.
__________________

Greg is offline  
Old 08-10-2007, 09:46 PM   #5 (permalink)
Banned
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 659
Send a message via AIM to KCRMYZ Send a message via MSN to KCRMYZ
Default Re: Moniter not working.

Quote:
Originally Posted by Greg View Post
Monitor.
You my friend are a moron, I apreciate the help guys.
KCRMYZ is offline  
Old 08-11-2007, 01:47 AM   #6 (permalink)
Indeed.
 
Greg's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,600
Default Re: Moniter not working.

Appreciate.
__________________

Greg is offline  
Old 08-11-2007, 01:50 AM   #7 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Moniter not working.

Seriously, no offense but "monitor" doesn't convey a meaning. That small spark is electrostatic discharge. This is because you didn't ground yourself, step one in working with computers. The spark is a very low voltage but high amped.
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 08-11-2007, 02:01 AM   #8 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2007
Location: San Jose, California
Posts: 2,456
Send a message via AIM to phucng_10 Send a message via Yahoo to phucng_10
Default Re: Moniter not working.

Screwdriver probably messed up some components.
__________________
|phucng_10's WM|
phucng_10 is offline  
Old 08-11-2007, 07:14 AM   #9 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,946
Send a message via AIM to Static_11 Send a message via Yahoo to Static_11
Default Re: Moniter not working.

if your here to go around and police people about spelling, greg, find somewhere else to do this.
Static_11 is offline  
Old 08-11-2007, 08:48 AM   #10 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 122
Default Re: Moniter not working.

sadly if you can see the spark, that makes it HUGE in a computers eyes. meaning it can be a lot smaller to the point of not seeing it, and it will do damage. i agree this is likely what happened. this will likely require a new MOBO.
__________________

__________________
Pentium D Dual core 2.8 GHz
Thermaltake Big Typhoon (CPU Cooler)
Radeon X 300 Series
Kingston 2 GB RAM
2 Seagate 160 GB HDD 7200
Thermaltake 500 Watt PSU
Sony 17" LCD Monitor
Thermaltake "Tsunami Dream" case
Sony DVD ROM
Pioneer DVD RW
Wverb0783 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wired LAN no longer working... lazer_viking Computer Networking and Internet Hardware 9 06-11-2007 07:00 PM
New Sony DVD's Not Working kfc469 New Technology and Products 2 05-28-2007 11:39 AM
Network connection stopped working!? farmboy1984 Hardware Repairs and Troubleshooting 4 04-28-2007 05:31 PM
Sound not working techn00bie Computer Audio and Multimedia 0 04-11-2007 09:33 AM
DVI vs VGA on an LCD Moniter spikoman69 New Systems | Building and Buying 9 03-24-2007 11:02 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.