modem installation frustration. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-11-2006, 04:08 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 43
Default modem installation frustration.

Trying to install a pci 56k modem in my system in my sig. I have tried a cheap best data modem and a diamond Supramax LE. Both are brand new and I get the same problem with both. I plug them into my pci slot and turn on the computer. I get 1 long beep on start up and my monitor never comes on. I take the modem out and the system runs just fine. Any help is appreciated.
__________________

__________________
AMD Athlon 64 3200+ Venice
Gigabyte GA-K8NF-9 MOBO
MSI Radeon x1600pro 256mb
Patriot pc3200 2x512mb Ram
Aspire ATX 520W PSU
WD Corsair SE SATA 150 80gb HD
Cooler Master Centurion 5 (black/blue) case
Secundus is offline  
Old 02-11-2006, 04:31 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Hefemeister's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sweden
Posts: 9,093
Default

have you tried the modem in all of the different pci slots to see if perhaps one is dead?
__________________

__________________
ASUS P6T Deluxe V2 :: INTEL i7 920 @3.4 :: XFX GTX260 :: 6gb Corsair 1600 :: Corsair 750TX :: TRUE 120 :: Samsung T240 24" :: Windows 7 X64

I do not accept support questions via PM

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Hefemeister is offline  
Old 02-11-2006, 06:15 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 43
Default

Not yet. The fan from the vid card blocks one slot and I have USB/firewire taking up my other one. Think I will move usb/firewire port up one and try that one.
__________________
AMD Athlon 64 3200+ Venice
Gigabyte GA-K8NF-9 MOBO
MSI Radeon x1600pro 256mb
Patriot pc3200 2x512mb Ram
Aspire ATX 520W PSU
WD Corsair SE SATA 150 80gb HD
Cooler Master Centurion 5 (black/blue) case
Secundus is offline  
Old 02-11-2006, 08:03 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 43
Default

Tried other slots with no success. I get 1 long and 2 short beeps on start up. Which is a monitor or display card error. However, everything works perfectly with the modem not installed.
__________________
AMD Athlon 64 3200+ Venice
Gigabyte GA-K8NF-9 MOBO
MSI Radeon x1600pro 256mb
Patriot pc3200 2x512mb Ram
Aspire ATX 520W PSU
WD Corsair SE SATA 150 80gb HD
Cooler Master Centurion 5 (black/blue) case
Secundus is offline  
Old 02-11-2006, 08:36 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
sPlAtOiD's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 1,748
Default

You can try to install the card and then start in safe mode and install the drivers. Its worth a try.
sPlAtOiD is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:26 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.