MKV file playing problem.... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-04-2008, 04:52 PM   #1 (permalink)
Ninja Stargate Addict
 
Da Viksta's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Oxford/Leeds (UK)
Posts: 431
Send a message via MSN to Da Viksta
Default MKV file playing problem....

I run XP x64, and i have recently changed my system to SLI and got a new mobo and ram, but the CPU is still hte same....

I just reinstalled windows and installed the latest K-Lite Codec Pack, but whenever i try to open a 720p video file my cpu usage shoots to 100% and my video freezes but the sound continues like my system is unable to keep up!

I know for a fact that my pc can play these files, since i was playing them before the upgrade, when my specs were lower than they are now, and the CPU usage never went above 35%...

does anyone have any idea as to what could be preventing me from watching my video??? i dont want my sister's athlon XP 2600+ comp to do something my pc cant do......
__________________

__________________
CPU: Intel Core 2 Quad Q9450 @ 3.4GHz
Motherboard: Foxconn Blackops X48
Memory: 8GB DDR3 (1361MHz)
Graphics: ATI 5850 1GB GDDR5
Hard Drives: 1 x 500GB, 1 x 1TB
Case: Antec 900
OS: Server 2008 R2 64bit
Da Viksta is offline  
Old 03-04-2008, 04:53 PM   #2 (permalink)
Formerly known as BuggyVeyron
 
Ewc1307's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: England
Posts: 423
Send a message via MSN to Ewc1307
Default Re: MKV file playing problem....

What player are you using?

Have videos worked ok in the player you're using before without problems?
__________________

__________________
Ewc1307 is offline  
Old 03-04-2008, 04:54 PM   #3 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: MKV file playing problem....

Try VLC. That's what I use to play MKV files.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 03-04-2008, 04:55 PM   #4 (permalink)
Formerly known as BuggyVeyron
 
Ewc1307's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: England
Posts: 423
Send a message via MSN to Ewc1307
Default Re: MKV file playing problem....

Awww i was going to recommend that if he wasn't already using it...

Heh heh...
__________________
Ewc1307 is offline  
Old 03-04-2008, 05:15 PM   #5 (permalink)
Ninja Stargate Addict
 
Da Viksta's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Oxford/Leeds (UK)
Posts: 431
Send a message via MSN to Da Viksta
Default Re: MKV file playing problem....

I use media player classic which is bundled with K-Lite....

Yes, i have used it before, i used to use it a couple of days ago when my pc upgrades werent ready xD so yeah, it should easily run on my pc without problems...

but ill give VLC a go too...

Edit: AAAAAAAAAAAAAAAAA

i dont even get any video output with VLC, just a blank black screen and sound....
__________________
CPU: Intel Core 2 Quad Q9450 @ 3.4GHz
Motherboard: Foxconn Blackops X48
Memory: 8GB DDR3 (1361MHz)
Graphics: ATI 5850 1GB GDDR5
Hard Drives: 1 x 500GB, 1 x 1TB
Case: Antec 900
OS: Server 2008 R2 64bit
Da Viksta is offline  
Old 03-05-2008, 12:04 AM   #6 (permalink)
Putting the X in Sapper
 
SapperX's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Boulder
Posts: 721
Default Re: MKV file playing problem....

Try media player classic with CCCP, I believe its the best codec/player pack around. If that doesn't do it, check whats taking all the resources.
__________________
My Current PC-
Intel Q6600 G0 |Western Digital 250gb HD
Seagate 500gb HD | Western Digital 500gb HD | VisionTek HD4870 | 4gb Cruical Ballistix Tracer DDR2 800
850w Thermaltake PSU | Cooler Master Centurian 590 | 2x Dell 22" LCD

-900HA EEE pc
SapperX is offline  
Old 03-05-2008, 05:23 PM   #7 (permalink)
Ninja Stargate Addict
 
Da Viksta's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Oxford/Leeds (UK)
Posts: 431
Send a message via MSN to Da Viksta
Default Re: MKV file playing problem....

im afraid it doesnt help, but media player classic hogs up 80% of the cpu...
__________________

__________________
CPU: Intel Core 2 Quad Q9450 @ 3.4GHz
Motherboard: Foxconn Blackops X48
Memory: 8GB DDR3 (1361MHz)
Graphics: ATI 5850 1GB GDDR5
Hard Drives: 1 x 500GB, 1 x 1TB
Case: Antec 900
OS: Server 2008 R2 64bit
Da Viksta is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
friends really bad log..needs some major help here. Static_11 HijackThis Logs (finished) 17 12-07-2007 09:44 AM
Hijackthis log jtemple HijackThis Logs (finished) 1 09-20-2007 08:49 AM
Another Hijack Log boo HijackThis Logs (finished) 17 06-26-2007 12:30 PM
my log Max Power HijackThis Logs (finished) 10 06-07-2007 11:56 PM
Objecterror HJT Log objecterror Viruses, Spyware and Malware 4 05-18-2007 12:19 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.