Mic Troubleshooting - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-10-2007, 12:32 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 17
Send a message via AIM to ESv1
Default Mic Troubleshooting

It seems I can not use a mic atm.... I know the mic in my steelsound 5h v1 works so maybe I have to enable something on my bios for me to use a mic on my pc?

http://img129.imageshack.us/img129/9905/sadtk1.jpg

it is a new build:

MSI P35 Platinum Mobo
Realtek Audio
All other sound works fine. Seems SPDIF just is not intact.
__________________

ESv1 is offline  
Old 08-10-2007, 11:16 PM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 17
Send a message via AIM to ESv1
Default Re: Mic Troubleshooting

bump. need more info? i don't really know what to say.
__________________

ESv1 is offline  
Old 08-11-2007, 09:08 AM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 122
Default Re: Mic Troubleshooting

Have you tried updating drivers?
__________________
Pentium D Dual core 2.8 GHz
Thermaltake Big Typhoon (CPU Cooler)
Radeon X 300 Series
Kingston 2 GB RAM
2 Seagate 160 GB HDD 7200
Thermaltake 500 Watt PSU
Sony 17" LCD Monitor
Thermaltake "Tsunami Dream" case
Sony DVD ROM
Pioneer DVD RW
Wverb0783 is offline  
Old 08-11-2007, 12:55 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 17
Send a message via AIM to ESv1
Default Re: Mic Troubleshooting

Do I need the Realtek HD High Audio Codec AND the AC`97 installed? Because I am now installin gthe AC`97 also because the high audi codec alone hasn't fixed the mic problem.
ESv1 is offline  
Old 08-12-2007, 10:59 AM   #5 (permalink)
Techalicious
 
Redmo0n's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Perth, Australia
Posts: 1,566
Send a message via MSN to Redmo0n
Default Re: Mic Troubleshooting

Have you done.

1.Volume Control
2.Options, Properties
3.Click Recording and make sure all the boxes are ticked (and up the top where it tells you the mixer device your hardware) then click OK
4. Make sure Microphone is checked instead of Rear Mic.


Hope that helps
__________________
Back to stay?
Redmo0n is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
POST Troubleshooting Guide SYL\X/3K Hardware Repairs and Troubleshooting 7 03-07-2009 11:24 AM
Troubleshooting... Boot Up stuck on the pentium 4 screen CJohn75 New Systems | Building and Buying 2 05-18-2007 02:22 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.