Memtest showed bad results - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-17-2012, 07:25 PM   #1 (permalink)
Bake a Pretty Cake!
 
Spit-wad's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 904
Default Memtest showed bad results

I've been having problems with my home theater pc for quite a while now. I could never get Memtest to do a full run previously.

I randomly decided to run Memtest86 v4.20 today and it showed a ton of red. I'm not sure how to interpret that other than "you need new memory".

Do I simply need to replace my ram? I have 2 sticks of 2GB right now... do I need to replace both or can I tell which one is bad?
__________________

__________________
Spit-wad is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2012, 08:01 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: Memtest showed bad results

Do a separate test with each stick to find out the bad one.
__________________

__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2012, 08:08 PM   #3 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,302
Default Re: Memtest showed bad results

Also, try to borrow a known good stick to test on your board to rule out the slots going bad.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2012, 08:21 PM   #4 (permalink)
Bake a Pretty Cake!
 
Spit-wad's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 904
Default Re: Memtest showed bad results

Oh you guys fancy. I don't think it's an issue with any single slot, as I had already tried switching to the 2 unused slots and still had problems before. But I will try both of those, thanks.
__________________
Spit-wad is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
memtest86+ Odd test results Bad ram or slots? Patiszerg Hardware Repairs and Troubleshooting 11 07-07-2009 10:31 PM
New F2 entry showed up in Hijack this cliffhucker Viruses, Spyware and Malware 3 03-08-2008 03:23 PM
Memtest results Gabb New Systems | Building and Buying 1 06-21-2007 03:00 PM
3d mark 05 results, bad or good with this spec? Hunt12 Overclocking and Modding 4 06-19-2006 05:17 PM
memtest 86+ results JoeTheIdiot Monitors, Printers and Peripherals 5 04-20-2005 04:54 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.