Maxtor One touch 4 external HD - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-03-2008, 11:00 AM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 449
Send a message via ICQ to madking153
Default Maxtor One touch 4 external HD

hi,
I am using a new 500GB maxtor one touch 4 16mb cache external HD, partitioned into 3 drives(150,150,and 200GB). Whenever I try to browse the drive, it took awhile until it shows the list of files i have in that drive.

I got another maxtor basic 250GB external HD 8mb cache, it doesnt not have this problem. The file listing instantly I click it .

I am thinking that the new model has the power saving feature or thing like that, so when i dont use it , it will be in sleep mode. So when i try to browse it, it will take some time to response,


ANy other opinion? how can i get rid of this problem ?


thanks
__________________

madking153 is offline  
Old 10-03-2008, 01:38 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Lexluethar's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: 127.0.0.1
Posts: 4,708
Send a message via AIM to Lexluethar
Default Re: Maxtor One touch 4 external HD

Make sure it is on a USB 2.0 port.
__________________

__________________
-Vista SME
Lexluethar is offline  
Old 10-03-2008, 01:53 PM   #3 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Maxtor One touch 4 external HD

I would also say to make sure that if you have it connected to a Hub that only devices thta use the full capabilities of USB 2.0 be on there as well. Using a Hard drive on a hub with a camera or some other device that doesnt need the full speed of USB 2.0 will slow down the access to the hard drive.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 10-03-2008, 06:17 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 449
Send a message via ICQ to madking153
Default Re: Maxtor One touch 4 external HD

I am sure I connected to a USB 2.0.
madking153 is offline  
Old 10-03-2008, 08:26 PM   #5 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Maxtor One touch 4 external HD

Did you get any software with the OneTouch? Does that offer any options?
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 10-04-2008, 10:01 AM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 449
Send a message via ICQ to madking153
Default Re: Maxtor One touch 4 external HD

ya but i dont think i installed it - since it only provide the system backup software
madking153 is offline  
Old 10-04-2008, 11:52 AM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 449
Send a message via ICQ to madking153
Default Re: Maxtor One touch 4 external HD

I just check the the software manual. it has the power saving adjustment feature . SO i think there i can make the changes

thanks you guys
__________________

madking153 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Booting Windows XP From An External Drive Osiris Apple and Mac 0 09-11-2008 09:23 AM
Can I use Mac notebook as external moniter to another PC notebook? How? naash Apple and Mac 2 05-12-2008 09:15 PM
"Buy an External HD" or "Build an External HD"? Djmarkbeats System Upgrades 7 02-12-2008 08:31 PM
Acces Denied on My Cloned External Drive How do I gain Access. imergeandsee Hardware Repairs and Troubleshooting 3 01-18-2008 12:25 PM
External Hard Drive troubles Grahto22 Hardware Repairs and Troubleshooting 2 09-23-2007 08:03 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.