Maxtor 3100 External HDD Problem... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-02-2006, 09:13 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 3
Default Maxtor 3100 External HDD Problem...

Hi all! I'm new to this board and have probably announced myself as a new member first before posting my problem... Please forgive my rudeness. Ok on to my unfortunate event...

I went out to staples today and purchased a new Maxtor Personal Storage 3100 HDD. It's 200 GB. Got home and hooked it up and windows started doing its Found New Hardware thing. Looked like it was going well and then... "USB Device Not Recognized". Underneath that header it says one of the USB devices attached to this computer has malfunctioned.

OK. I'm not new to this kind of thing. I looked through the box hoping to find some documentation... I DID! A stupidly small piece of paper called a quick guide that has no words and a few pictures. That tells you just how fool proof this hdd is supposed to be! I went to Maxtor’s website looking for a driver download and they had one! Just not one for my windows version... that reminds me... I think that you guys would be better able to help me if you knew what kind of pc I have, huh?

It is an:
HP Media Center PC m1297c (stock except for an added 1 GB of ram... 2 GB total)
It has 6 USB 2.0 slots in it. 2 in front and 4 in back.

I googled my problem and have been searching for an answer for the last 2 hours. A few people have had similar problems with this and suggested that I Right Click on MY Computer, then go to manage then disc management and just reassign the device a new letter... Problem with that is that it doesn't even show up in there. I can't reassign something that isn't there. I have played with the device manager... Uninstalled the "unknown driver" and re installed it. I have un plugged everything and let is sit for 5 minutes then re-installed it. Oh, and the last thing that I did was hook it up to my wife's laptop. Yeah, the dam thing worked fine on it. So... any suggestions?
__________________

Donnie373 is offline  
Old 03-02-2006, 09:55 PM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 207
Default

Plug it into the USB plugs on the back of your machine if you didn't already. Somtimes the cables to the hub on the front of your machine become loose and make it appear that your devices are not working.
__________________

poorman is offline  
Old 03-03-2006, 12:01 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 3
Default

Thankyou for your reply. However, I did try that to no avail.
Donnie373 is offline  
Old 03-03-2006, 05:11 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 3
Default

Ok... I took the hdd back and bought a new Maxtor OneTouch II. This one works!
Donnie373 is offline  
Old 03-03-2006, 05:32 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 207
Default

Good to hear.
poorman is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:15 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.