Mate's PC has issues - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-12-2007, 01:18 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 85
Default Mate's PC has issues

A friend of mine told me he's been having issues with this AMD based system since last night. He had thought of putting his drives in RAID (Not specified which RAID) in his BIOS, but than decided against it for hardware RAID.

Now he tells me every time he starts his computer he gets a "New Hardware found" Alert. He's relly tech savvy and he's bugged his brains out so far. I've never heard of this issue before either. Here's his specs

Computer Specs: DFI Lanparty NF4 Ultra-D BIOS 4.6.06
G.SKILL Extreme Series 2GB (2x1024) 2.5-3-3-7
AMD Opteron 170 @ 2.7GHz CCBWE 0546XPMW
eVGA 7900GT @ 671/1788 (volt mod = 1.55v)
Zalman 7000Bcu and VF900cu HS/Fans
OCZ GameXStream 700 WATT PSU
Samsung SpinPoint 160GB/8MB SATA3.0Gb/s
Windows XP Professional x64 Edition
__________________

AT2005 is offline  
Old 05-12-2007, 01:32 PM   #2 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 85
Default Re: Mate's PC has issues

Quote:
Originally Posted by AT2005 View Post
A friend of mine told me he's been having issues with this AMD based system since last night. He had thought of putting his drives in RAID (Not specified which RAID) in his BIOS, but than decided against it for hardware RAID.

Now he tells me every time he starts his computer he gets a "New Hardware found" Alert. He's relly tech savvy and he's bugged his brains out so far. I've never heard of this issue before either. Here's his specs

Computer Specs: DFI Lanparty NF4 Ultra-D BIOS 4.6.06
G.SKILL Extreme Series 2GB (2x1024) 2.5-3-3-7
AMD Opteron 170 @ 2.7GHz CCBWE 0546XPMW
eVGA 7900GT @ 671/1788 (volt mod = 1.55v)
Zalman 7000Bcu and VF900cu HS/Fans
OCZ GameXStream 700 WATT PSU
Samsung SpinPoint 160GB/8MB SATA3.0Gb/s
Windows XP Professional x64 Edition
Bumper
__________________

AT2005 is offline  
Old 05-12-2007, 01:57 PM   #3 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Mate's PC has issues

do the HDs have drivers
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 05-14-2007, 03:20 AM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 85
Default Re: Mate's PC has issues

Yes, he just loaded a new BIOS profile an it went. He still wants to know what he borked.
AT2005 is offline  
Old 05-15-2007, 12:45 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
networkgeek's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: TN
Posts: 367
Default Re: Mate's PC has issues

sounds like , bios was slightly corrupt? <shrug>
networkgeek is offline  
Old 05-15-2007, 06:29 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
MrCoffee's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: UK
Posts: 1,858
Default Re: Mate's PC has issues

sounds like he's forgotten to install drivers for something - What new hardware is it finding exactly?
__________________

__________________
Intel core I7 920
GA-EX58-UD3R
6GB OCZ platinum 1600
XFX HD4890
Noctua nh-u12p
Corsair HX520
Antec 300
Samsung 1TB F1 Spinpoint
Samsung SM2443BW 24"
MrCoffee is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Friend's Laptop Issues JoshSB Hardware Repairs and Troubleshooting 6 05-10-2007 07:43 PM
Virus Issues. Phantom118 Viruses, Spyware and Malware 3 05-10-2007 04:09 PM
External HDD issues chooka Hardware Repairs and Troubleshooting 0 04-22-2007 11:25 PM
Boot/Video/HDD/Something Issues Tidane Hardware Repairs and Troubleshooting 3 04-17-2007 04:36 PM
Software issues Nokia N70 and Vista???? cub1971 Phones, Tablets, and other Handheld Devices 2 04-11-2007 09:04 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.