Massive problem would appreciate help asap please! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-05-2006, 05:03 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 6
Default Massive problem would appreciate help asap please!

hi,

my computer has decided it won't boot this morning. I turn it on and the fan seem to be working fine. All i get are beeps that last 4 seconds then break then repeat the beep. I have opened the computer up and can't se anything wrong.

Can anyone shed any light on this mysterious problem?

thanks
__________________

toias123 is offline  
Old 03-05-2006, 05:17 AM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,946
Send a message via AIM to Static_11 Send a message via Yahoo to Static_11
Default

what kind of motherboard do you have?
__________________

Static_11 is offline  
Old 03-05-2006, 05:24 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 6
Default

the mother board is Jetway Intel chipset for P4.
toias123 is offline  
Old 03-05-2006, 05:34 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 6
Default

all it does is continually beep on and off and trys to boot up. Any ideas?
toias123 is offline  
Old 03-05-2006, 05:37 AM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,946
Send a message via AIM to Static_11 Send a message via Yahoo to Static_11
Default

if your mobo came with a book look in it for bios beep codes
cant find anything online about beepcodes for a jetway bored... how old is it? maybe the ram died i have no idea...
Static_11 is offline  
Old 03-05-2006, 05:42 AM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 6
Default

should i maybe take out a stick of ram (i have 2)and see what happens?
toias123 is offline  
Old 03-05-2006, 06:19 AM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 6
Default

ok in the jetway online manual it says ' long beeps in an endless loop- no dram installed or detected'

Any clues static?
toias123 is offline  
Old 03-05-2006, 06:27 AM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 6
Default

ok i took out a stick of 256ddr ram. Computer no seems to be booting up. It would seem the bloke i bought it off used to different kinds of ddr, mybe causing the problem.
toias123 is offline  
Old 03-05-2006, 04:08 PM   #9 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 91
Default

To eliminate ram as the cause try both the sticks in different slots.
Something must have busted seeing as it worked fine before right?
Maybe sure all your cables are in tight. Power to mobo hdd, ide in hdd, video cards in tight.
__________________

__________________
:freak:
| Intel Core 2 Q6600 / Zalman CNPS7000Bcu CPU LED cooler | XFX GeForce 8800GT Alpha Dog 512MB PCI-E | 2x1024mb Corsair XMS2 6400 | Gigabyte N650SLI DS4 | OCZ GameXstream 850W | Hitachi Deskstar 80gb IDE | WD Caviar 160gb IDE | WD Caviar 250gb SATA | Coolermaster Aerogate 2 |
IGeMex is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.