MAJOR Windows Installation Problems - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-06-2006, 05:28 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 35
Angry MAJOR Windows Installation Problems

Help me out here guys -

Major issues installing Windows XP on this computer I'm building for some people. I'm running a MSI Neo K8N-4F mobo, Athlon 64 X2 3800+, SAPPHIRE 100129L Radeon X800GTO 256MB, a ddr333 512 stick, and a ddr400 512 stick - 1 gig of ram (in the green slots on the mobo), 7200rpm harddrive.

Originally I was using their old harddrive to install windows on, it had some error that mandated a total formatting of it. That didn't work - Windows STILL did not install - it would get to the installation part where it's installing "programs" in the windows install-interface, and then crap out. So they took it to Circuit City and the people there put in a new harddrive, tried like 5 windows discs - no dice. Windows XP does NOT install.

Is there a trick to this at all? I've built computers in the past, but this is the damndest thing, the people at CC are stumped, as am I. Any insight on this? Does this mobo have BIOS **** that needs to be messed with in order to make it work right? What am I doing wrong?
__________________

nitevision88 is offline  
Old 03-06-2006, 06:03 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
MrCoffee's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: UK
Posts: 1,858
Default

Run memtest86

I'd like to see how well those ram sticks are working together.
__________________

__________________
Intel core I7 920
GA-EX58-UD3R
6GB OCZ platinum 1600
XFX HD4890
Noctua nh-u12p
Corsair HX520
Antec 300
Samsung 1TB F1 Spinpoint
Samsung SM2443BW 24"
MrCoffee is offline  
Old 03-06-2006, 06:18 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 35
Default

I just got word that apparently this X2 stuff is "too new" for Windows XP.. and it only works on Windows XP Pro x64... but I hear that's a living breathing peice of crap with no drivers.. any comments? Do you guys think this is legit, or is the IT guy that told me this misinformed...?
nitevision88 is offline  
Old 03-06-2006, 06:24 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
MrCoffee's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: UK
Posts: 1,858
Default

I dont know for sure but it doesnt sound right to me, XP pro does support 2 CPUs...

Honestly I don't know, new hardware is a bit of a blind spot of mine.
__________________
Intel core I7 920
GA-EX58-UD3R
6GB OCZ platinum 1600
XFX HD4890
Noctua nh-u12p
Corsair HX520
Antec 300
Samsung 1TB F1 Spinpoint
Samsung SM2443BW 24"
MrCoffee is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.