Looking for some bios help - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-12-2010, 09:45 PM   #21 (permalink)
True Techie
 
roweder's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Pennsylvania
Posts: 170
Default Re: Looking for some bios help

I couldn't get it to do squat, I had all of the hard drives un plugged, so that only the flash drive would be available, and it would be drive A i suppose, but it couldn't find anything in drive A, it just highlighted drive A and sat there, I had the Bios file named 1204.BIN, and I just formatted the USB drive in FAT32
__________________

roweder is offline  
Old 02-12-2010, 09:51 PM   #22 (permalink)
Monster Techie
 
joelm3103's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: -Trinidad- and Tobago, Caribbean.
Posts: 1,750
Default Re: Looking for some bios help

Hard drive won't be "A:" though, that's reserved for floppy drive. Guess it's not recognizing, at this point I'm fairly out of ideas . I'll try doing more research though, hope someone can come in and help at this point lol.
__________________

__________________
Need to update my siggy!
joelm3103 is offline  
Old 02-12-2010, 10:00 PM   #23 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: Looking for some bios help

You need to have at least 3 files on your pen drive:

1. autoexec.bat to boot your pen drive
2. *.exe to run the update process
3. *.rom to update the BIOS to new version.

* any filename that the manufacturer gives you.
__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Old 02-12-2010, 10:34 PM   #24 (permalink)
True Techie
 
roweder's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Pennsylvania
Posts: 170
Default Re: Looking for some bios help

all asus gave me was 1204.BIN
roweder is offline  
Old 02-12-2010, 10:37 PM   #25 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: Looking for some bios help

can you update BIOS inside it? some versions can.
__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Old 02-12-2010, 10:39 PM   #26 (permalink)
True Techie
 
roweder's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Pennsylvania
Posts: 170
Default Re: Looking for some bios help

I think i might be going ultra nub with this question, but inside what?
roweder is offline  
Old 02-12-2010, 10:43 PM   #27 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: Looking for some bios help

Inside BIOS itself, it should have a tab to update BIOS.

I'm confused at the moment... No your not nub
__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Old 02-12-2010, 10:47 PM   #28 (permalink)
True Techie
 
roweder's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Pennsylvania
Posts: 170
Default Re: Looking for some bios help

I think i was in the update bios menu, but it didn't work

I got an Idea, maybe i can put a copy of windows xp 32 bit on a random hard drive, install it, and use the ASUS bios upgrade utility that they provide, it might work on XP 32
roweder is offline  
Old 02-12-2010, 10:51 PM   #29 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: Looking for some bios help

What OS do you have? I don't think this should matter, though. BIOS is BIOS, no matter what OS is running.
__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Old 02-12-2010, 10:52 PM   #30 (permalink)
Monster Techie
 
joelm3103's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: -Trinidad- and Tobago, Caribbean.
Posts: 1,750
Default Re: Looking for some bios help

I think he meant updating it with the software through windows because it wasn't installing on his 64bit.
__________________

__________________
Need to update my siggy!
joelm3103 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Phenom x4 work on my Mobo? M4A1 System Upgrades 10 06-03-2009 04:24 PM
BIOs wont let me Overclock, no options.. TekBubs Overclocking and Modding 14 02-06-2009 10:58 PM
CMOS/ BIOS trouble shooting. Random Seeker Hardware Repairs and Troubleshooting 13 08-15-2008 12:03 PM
Toshiba 'BIOS password glitch' Cunjo Laptops and Notebooks 1 06-17-2008 02:14 AM
Long Beeps at start up freak67 Hardware Repairs and Troubleshooting 6 12-06-2007 06:08 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:02 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.