Logitech Quickcam Pro 4000 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-14-2005, 09:10 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 48
Default Logitech Quickcam Pro 4000

I'm not sure if this is going to be hardware or software related so I'll explain the problem and then all the things I have tried.

Problem: 2 people have the Quickcam Pro 4000's. We'll call the two people John and Jane to make it easy!!! They are connecting by AIM to video chat. John can see and hear Jane. Jane can see John but not hear him.

Solutions I've tried: 1) checked all the volume levels on Jane's PC
2) reinstalled QuickCam software on Jane's PC
3) checked sound options in AIM

All sounds on Jane's PC work (ex: windows media player, windows startup sounds, IE, etc). You can even hear the buddies on AIM login/logoff.

So my question is, why can't Jane here John? Thanks for your help!
__________________

__________________
\"Countless, unseen details are often the only difference between mediocre and magnificent.\"
blacktop89 is offline  
Old 09-14-2005, 09:41 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
baronvongogo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: United Kingdom, Warrington
Posts: 2,756
Default

have you tried jane webcamming with someone else to check it isnt her problem. It could be johns end he might even have disabled his mic . Also make sure in your volume controls you have checked the box for microphone and turned its volume up. Access that by double clicking the sound icon in the bottom left sys tray.
__________________

__________________
baronvongogo is offline  
Old 09-14-2005, 10:02 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 48
Default

Thanks for the response baronvongogo. Yeah, Jane's son has one also, I tried with him and we had the same exact problem. I did check the microphone and the volume is up. All necessary volume levels are maxed on all PC's.
__________________
\"Countless, unseen details are often the only difference between mediocre and magnificent.\"
blacktop89 is offline  
Old 09-14-2005, 10:08 PM   #4 (permalink)
Master Techie
 
baronvongogo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: United Kingdom, Warrington
Posts: 2,756
Default

have you made sure you have the latest drivers for the webcam? go to thier website. If that doesnt work plug it into someone elses pc and give that a try. update all other drivers too for your motherboard chipset and audio drivers. if that doesnt work could be a software conflict or webcam isnt working. Are you sure the webcam has a built in microphone?
__________________
baronvongogo is offline  
Old 09-14-2005, 10:12 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 48
Default

i'll try and update the mobo drivers to see what that does...i have updated the quickcam drivers and yes, the mic has a built-in mic. all of this worked when initially setup. it only recently started having these problems. no change has been made to any of the pc's.
__________________
\"Countless, unseen details are often the only difference between mediocre and magnificent.\"
blacktop89 is offline  
Old 09-14-2005, 10:13 PM   #6 (permalink)
Master Techie
 
baronvongogo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: United Kingdom, Warrington
Posts: 2,756
Default

well if it worked originally if your using windows xp go back to the system restore point before install see if that works too. Its probably some tiny little setting thats switched off or something annoying like that.
__________________

__________________
baronvongogo is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.