loads first page thats it - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-15-2008, 03:09 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 4
Default loads first page thats it

i am not an expert but do know some stuff but this gets me. i am not sure if something is wrong with the mb or the processor or something else. ok here is the problem. power supply fried so i ordered another exactly the same. installed this and turned computer on. nothing comes up on screen. i remove one stick of ram and it boots up but only to the first page. the first page being the one where it says press del to enter setup. it goes no further. i have tested both slots and both sticks of ram seperately. why won't it go any further and why won't it work anymore with both sticks in? it worked fine before y PS took a dump.
__________________

gloverdaniel is offline  
Old 02-15-2008, 03:10 AM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 4
Default Re: loads first page thats it

o and it was also giving a single beep somewhat of a long beep every 3 to 4 seconds. thanks.
__________________

gloverdaniel is offline  
Old 02-15-2008, 05:33 AM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
brinks's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Canada
Posts: 1,144
Default Re: loads first page thats it

What model is your motherboard?
brinks is offline  
Old 02-15-2008, 07:27 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 4
Default Re: loads first page thats it

the system has a nf7-s v2 motherboard, athlon xp 3000 barton processor, radeon 9700 pro video card, 2x512gb ram, 250 maxtor hd
gloverdaniel is offline  
Old 02-15-2008, 10:11 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
brinks's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Canada
Posts: 1,144
Default Re: loads first page thats it

1. No beep at all - this means your motherboard is dead, either due to a defective or underpowered power supply, poorly seated CPU or RAM, or a dead-on-arrival board
2. One beep - board is working fine
3. One long beep then machine shuts down - faulty, improperly installed or missing CPU
4. 1 short(Beep) System booting is normally
5. 2 short(Beep) CMOS setting error
6. 1 long - 1 short(Beep) DRAM ERROR
7. 1 long - 2 short(Beep) Display card or monitor connected error
8. 1 long - 3 short(Beep) Keyboard Error
9. 1 long - 9 short(Beep) ROM Error
10. Long(Beep) continuous DRAM isn't inserted correctly
11. Short(Beep) continuous POWER supply has a problem
12. A two-tone siren, generally caused by overheating or out of specification voltages
13. Four beeps then machine shuts down. This is because this version of the BIOS will shut down your machine if no fan tachometer signal is detected on the fan header. Make sure you attach a fan to the FAN1 or FAN4 header or clear CMOS to reset to default (no checking).
brinks is offline  
Old 02-17-2008, 04:00 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 4
Default Re: loads first page thats it

ok we unplugged everything but the motherboard and removed one stick of ram. it booted up then gave an error code which we looked up and it was about the cpu. so we removed the cpu and it was burnt. so....i am pretty sure that was the problem. it won't do anything now so i think we figured it out. thanks for the beep codes though.....they helped out alot.
__________________

gloverdaniel is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Poisoned MySpace page masquerades as Windows Update Osiris Viruses, Spyware and Malware 0 01-12-2008 06:04 PM
Firefox 2.0.0.11 loads VERY slow mack Microsoft Windows and Software 11 01-12-2008 03:39 AM
Can I delete the page file? ingeborgdot Microsoft Windows and Software 9 12-23-2007 01:13 AM
Internet Issues/Errors, Networked Apps Failing Cunjo Microsoft Windows and Software 9 12-03-2007 03:26 AM
Hosting web page from my IP (using apache) kpmwrestler Microsoft Windows and Software 0 10-11-2007 08:41 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.