lights are on but no-ones home - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-31-2006, 02:52 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 6
Default lights are on but no-ones home

my pc turns on, case fans start, cathode kit lights up, everything seems normal. but its dead

there is no video, no alarms or anything. the usual "beep" that occurs when my pc boots has stopped aswell. the power button also now does nothing even when holding it down, it has to be turned off at the mains. its completely dead, any ideas?

heres the spec, not that i think it will matter but oh well

amd athlon 64 3500 (running at 2.8ghz rather than 2.2 standard)
nvidia ge-force 6600
2 ide hdds
1.5gb ram

any help would be greatly appritiated

thanks alot

chris
__________________

08bell20 is offline  
Old 08-31-2006, 03:30 PM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 10
Default

Hi chris, this probably won't be of much help, but it's worth a try. My pc has done the same thing a couple of times in the past, and it seems it is because I have a dodgy connection somewhere with my power socket. Try fiddling around with the power plug - not while it's turned on - try taking the plug out and putting it back in a few times. I usually have to ram mine in really hard for it to work. Just don't go crazy and do damage to it though :P
__________________

SexyJames is offline  
Old 08-31-2006, 03:36 PM   #3 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

Have you tried leaving it at the stock Ghz speed? It may be overheating.
talldude123 is offline  
Old 08-31-2006, 03:54 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 6
Default

how do i do that while the pc is in its currant state? it was running really really cool, and has been doing for the past 3 months, even under heavy load. the ridiculous zalman fatal1ty fan works well.
08bell20 is offline  
Old 08-31-2006, 04:01 PM   #5 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 2,134
Default

take the cmos battery out of the motherboard for 5 minutes, then put it back in, and try and boot. this will clear the overclocking settings, and bring it back to default. see if that does anything.
joshd is offline  
Old 08-31-2006, 04:07 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 6
Default

still no luck, thanks for the suggestions though guys
08bell20 is offline  
Old 08-31-2006, 04:09 PM   #7 (permalink)
There and Back again
 
Nukem's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Chattanooga, TN
Posts: 4,402
Default

For a second there by the title I thought you were talking about me... LOL Anywho... HOw long have you had the chip OC'd?? you may have burnt it out.
__________________



Dell 4K S2817Q / Logitech Z-680 / Func MS3 Mouse / Corsair K70 LUX rgb
NZXT Source 530 / i5-7600K / Corsair H100i v2 / ASRock Z270 Extreme4
SM951 M2 256GB / 850 evo 1TB / Seagate 2TB / WD 2TB
2x16GB Vengeance LPX DDR4 3000 / evga Classified GTX 980 ti / Seasonic M12II 850W

Nukem is offline  
Old 08-31-2006, 04:13 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 6
Default

for a while now, i measure the tempereatures very carefully, and have never ever had any problems with it. cos it be something thats burnt out on my graffix card or motherboard?
08bell20 is offline  
Old 08-31-2006, 05:03 PM   #9 (permalink)
There and Back again
 
Nukem's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Chattanooga, TN
Posts: 4,402
Default

just cause you've never had problem with it, doesn't mean it's not wearing down quicker due to the OC... but yes it could be something with the mobo or GPU... can you swap the GPU to test that one?
__________________



Dell 4K S2817Q / Logitech Z-680 / Func MS3 Mouse / Corsair K70 LUX rgb
NZXT Source 530 / i5-7600K / Corsair H100i v2 / ASRock Z270 Extreme4
SM951 M2 256GB / 850 evo 1TB / Seagate 2TB / WD 2TB
2x16GB Vengeance LPX DDR4 3000 / evga Classified GTX 980 ti / Seasonic M12II 850W

Nukem is offline  
Old 08-31-2006, 05:05 PM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 6
Default

i can do yes il have to wait and borrow a grfx card off a friend, thanks for the help il let you know
__________________

08bell20 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.