Lg dvd drive - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-13-2006, 11:09 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 762
Send a message via AIM to Cdub89
Default Lg dvd drive

I installed the new drive now everytime i go to play music this message pops up "Windows Media Player cannot play the file because there is a problem with your sound device. There might not be a sound device installed on your computer, it might be in use by another program, or it might not be functioning properly." Also i installed a few games and no sound from them either. I made sure my sound device was enable which it is. This is bothering the **** outta me can someone help me ASAP! Thanks
__________________

Cdub89 is offline  
Old 10-13-2006, 11:42 PM   #2 (permalink)
I know <html>, do you?
 
SYL\X/3K's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: 127.0.0.1
Posts: 1,646
Send a message via AIM to SYL\X/3K Send a message via Yahoo to SYL\X/3K
Default

u probably dont have an audio driver

go to start>control panel>system>hardware>device manager

check if u have any yellow question mark were it says (Sound, video and game controllers)

if so u need to download a audio driver :
http://www.econtentos.com/audio-driver.htm
or
http://www.cmedia.com.tw/?q=en/driver (a lot easier)
__________________

__________________
P3 Setup- Intel 1.0ghz , 512Mb SDRAM , ATI 9200 128MB, 2x 40GB HD, Asus CUSL-LV

.....:::::POST Troubleshooting Steps.___.My Rig.___.Memory Test:::::.....
SYL\X/3K is offline  
Old 10-14-2006, 01:24 AM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 762
Send a message via AIM to Cdub89
Default

I dont have any yellow question marks. It was working fine until i installed this dvd burner and took my old cd drive out. I even hooked up the old one again and i still got the message about my sound device. Im thinking im just going to have to wipe the whole thing clean and start over again. I would hate to do this cause i have alot of stuff installed and downloaded on my computer. Also when i clicked on Sounds and audio devices and then click speaker setting then click advanced this comes up "DirectSound settings not available". By the way im using Realtek AC97 Audio and yes its enable i made sure it was.
__________________
<a href="http://www.sponsorhouse.com/Members/ClayKann101/?from=1" _fcksavedurl="http://www.sponsorhouse.com/Members/ClayKann101/?from=1" ><img src="http://www.sponsorhouse.com/Assets/Promote/athletes/b400x65.gif" _fcksavedurl="http://www.sponsorhouse.com/Assets/Promote/athletes/b400x65.gif" alt="View Clay Kann's Profile" border="0" /></a>
Cdub89 is offline  
Old 10-14-2006, 07:59 PM   #4 (permalink)
I know <html>, do you?
 
SYL\X/3K's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: 127.0.0.1
Posts: 1,646
Send a message via AIM to SYL\X/3K Send a message via Yahoo to SYL\X/3K
Default

go to add/remove get rid of the audio driver and install again from the website and see if that works before u wipe everything (worth a try)

also u might of done something wrong with the audio out cable that connects from the drive to the mobo . try getting rid of it or check if u dont have it on backwards

if those options dont work go to the audio properties and rollback the driver and see wat happens
__________________
P3 Setup- Intel 1.0ghz , 512Mb SDRAM , ATI 9200 128MB, 2x 40GB HD, Asus CUSL-LV

.....:::::POST Troubleshooting Steps.___.My Rig.___.Memory Test:::::.....
SYL\X/3K is offline  
Old 10-15-2006, 09:34 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 762
Send a message via AIM to Cdub89
Default

Alrite on the c-media driver which one do i download can you send me the link. thanks
__________________
<a href="http://www.sponsorhouse.com/Members/ClayKann101/?from=1" _fcksavedurl="http://www.sponsorhouse.com/Members/ClayKann101/?from=1" ><img src="http://www.sponsorhouse.com/Assets/Promote/athletes/b400x65.gif" _fcksavedurl="http://www.sponsorhouse.com/Assets/Promote/athletes/b400x65.gif" alt="View Clay Kann's Profile" border="0" /></a>
Cdub89 is offline  
Old 10-15-2006, 09:51 PM   #6 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

What manufacturer/model is your sound card? It should be in your motherboard manual.
talldude123 is offline  
Old 10-15-2006, 09:52 PM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 762
Send a message via AIM to Cdub89
Default

Its a Realtek AC 97 or something like that.
__________________
<a href="http://www.sponsorhouse.com/Members/ClayKann101/?from=1" _fcksavedurl="http://www.sponsorhouse.com/Members/ClayKann101/?from=1" ><img src="http://www.sponsorhouse.com/Assets/Promote/athletes/b400x65.gif" _fcksavedurl="http://www.sponsorhouse.com/Assets/Promote/athletes/b400x65.gif" alt="View Clay Kann's Profile" border="0" /></a>
Cdub89 is offline  
Old 10-15-2006, 11:08 PM   #8 (permalink)
I know <html>, do you?
 
SYL\X/3K's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: 127.0.0.1
Posts: 1,646
Send a message via AIM to SYL\X/3K Send a message via Yahoo to SYL\X/3K
Default

http://www.totallydrivers.com/driver...asp?driver=117

heres a link
__________________
P3 Setup- Intel 1.0ghz , 512Mb SDRAM , ATI 9200 128MB, 2x 40GB HD, Asus CUSL-LV

.....:::::POST Troubleshooting Steps.___.My Rig.___.Memory Test:::::.....
SYL\X/3K is offline  
Old 10-15-2006, 11:27 PM   #9 (permalink)
Memberbot
 
Elbatrop1's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 4,057
Default

I would download and install DirectX9.0C. DirectSound is part of DirectX, so hopefully an update will do it good
__________________

Intel E6750...........PSN: ELBATROP
XFX nForce 650i Ultra
Patriot PC2-6400 8GB (4x2GB)
eVGA 9800GT
36GB WD Raptor
120GB SG
1TB SG
Logitech X-530
Samsung SyncMaster 931c
Samsung SyncMaster 750s
Windows 7 Home Premium 64
Elbatrop1 is offline  
Old 10-16-2006, 05:18 PM   #10 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 762
Send a message via AIM to Cdub89
Default

Now how do i uninstall the driver?
__________________

__________________
<a href="http://www.sponsorhouse.com/Members/ClayKann101/?from=1" _fcksavedurl="http://www.sponsorhouse.com/Members/ClayKann101/?from=1" ><img src="http://www.sponsorhouse.com/Assets/Promote/athletes/b400x65.gif" _fcksavedurl="http://www.sponsorhouse.com/Assets/Promote/athletes/b400x65.gif" alt="View Clay Kann's Profile" border="0" /></a>
Cdub89 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.