LCD Monitor appears to be broken...any way to fix? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-04-2006, 07:14 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 530
Default LCD Monitor appears to be broken...any way to fix?

For my Compaq that I bought like 2 years ago (not for gaming, obviously), it came w/ a nice 15 inch LCD monitor, and just recently, (last week), when I turn on the PC, the PC boots up but nothing on the monitor. The green light flashes on and off constantly, and won't work. Once I got it to turn on and work, but then a few hours later, it didn't work again. Basically, when I turn the PC on, the green LED light flashes green on and off, and the screen flashes from black to white really fast.

So I tested it out on my PC, to see if it was the vid card, and the monitor works on mine. So obviously the monitor is shot. HP only has a one year warranty, and now my darn LCD is done with. BTW monitor was working fine up until a week ago.

I don't know what to ask, but is there any way to fix this or get it repaired at a shop or something? It frustrates me.

I just looked up some stuff on google, and it talks about replacing a backlight. Now, would that be my problem? My green LED still lights up, but just a black screen. Would it be the backlight or something else?

Now that I really think about it, I had a storm here, and the PC was on, that might have done something.
__________________

__________________
Quintox is offline  
Old 01-05-2006, 01:47 AM   #2 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,307
Default

If it is the backlight, here's a link that might help.
http://inventgeek.com/Projects/shorts/lcdfix.aspx

If it ain't, it'll be cheaper to buy a new monitor than to replace the screen of that one.

But, then, someone who works on them might be able to put a rabbit outa their hat.
__________________

__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 01-06-2006, 06:03 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 530
Default

I'm pretty sure it isn't the backlight since when I move in close, I can't see anything at all, and plus, if backlight was/is out, I don't see why the green light would be blinking, normally it would just stay solid green.

Since it is blinking, I guess something works, but I don't know what.

Plz reply I need to know if I should get it fixed or buy a new one.
__________________
Quintox is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.