Laptop CPU problems - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-10-2006, 01:52 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 26
Default Laptop CPU problems

Hi, i own an NEC laptop and its not running at the speed it should. In the bios it says its a 2400mhz p4 cpu and has 256 of ram, but wen i start up my computer in cpuz it says it only runs at 1599mhz and onyl has 224mb of ram?? anybody know why that is and i cant find an option in the bios that allows me to change the FSB.

Your help is much appreciated!
__________________

Kranky88 is offline  
Old 05-10-2006, 08:23 AM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
MrCoffee's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: UK
Posts: 1,858
Default

your CPU is probably underclocking itself when not under load to conserve battery power.

Run prime95 then have a look in CPU-z at the same time.

Edit: I imagine the missing ram is being shared with your graphics.
__________________

__________________
Intel core I7 920
GA-EX58-UD3R
6GB OCZ platinum 1600
XFX HD4890
Noctua nh-u12p
Corsair HX520
Antec 300
Samsung 1TB F1 Spinpoint
Samsung SM2443BW 24"
MrCoffee is offline  
Old 05-10-2006, 04:23 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 26
Default

thankyou for ur kind reply, what could i do to make the cpu run at its stok speed again?

thanks
Kranky88 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.