Lame GPU problem with shadows - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-28-2008, 04:00 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 18
Angry Lame GPU problem with shadows

Has anyone seen this before? When i run some 3d programs the shadows get all grainy/fuzzy
it's especially apparent in Crysis, 3dmark06 Canyon flight sequence, and in fable. I've posted screens:




Has anyone seen this before????

I've had this problem with my new computer from the get go even before i OC'd it.
I have an EVGA 8800gts KO edtion card on an ASUS p5q Delux mobo w/ e8400 CPU
im running DX9 on windows xp 32 bit. my card is dx10 native.
any ideas?
__________________

Kreator is offline  
Old 07-28-2008, 02:12 PM   #2 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Lame GPU problem with shadows

Hello,

Did you remove the old driver first with Driver Cleaner Pro? If not could be a driver conflict. Could also be that the card is overheating. Run ATiTool to make sure the temps are alright.

Driver Cleaner Professional download from Guru3D.com
ATITool - Overclocking utility for ATI and NVIDIA cards

Cheers,
Mak
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 07-28-2008, 03:37 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 18
Default Re: Lame GPU problem with shadows

mmm no go. The card is running at pretty low temps and the driver cleanup/reinstall didn't help. this sucks, i wonder if it's just the card itself...
Kreator is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Build Problem (epic) ObbiQuiet System Upgrades 9 02-18-2008 11:20 AM
Grand Theft Auto problem bmxfreakrider PC Gaming 0 01-13-2008 03:03 PM
Serious computer problem. HeeRoMaKi Hardware Repairs and Troubleshooting 71 07-28-2007 11:42 PM
Wireless Problem! dropper Computer Networking and Internet Hardware 3 07-08-2007 04:58 PM
Hardware problem fufonzo Hardware Repairs and Troubleshooting 1 04-09-2007 10:38 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:41 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.